Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros demana a CiU una postura oficial davant el projecte de recuperació de les Basses

L'alcalde postula la resposta de Crespín i creu que la denúncia de Marta Camps forma part de “l’escalada de desgast” de la seva activitat política

La Paeria, Ple extraordinari,
Brindis final per part dels regidors de la Paeria (Foto: Judit Gómez)
L’Ajuntament de Lleida ha celebrat aquest matí l’últim Ple del mandat amb l’aprovació de l’acta de la Junta extraordinària d’urbanisme, marcada pel procés de canvi de les Basses d'Alpicat. Àngel Ros ha declarat que vol conèixer la postura de la Generalitat respecte al projecte de rehabilitació de les Basses i dels serveis de seguretat necessaris d’un alcalde de capital de província.


La Paeria ha acomiadat aquest matí en el Ple extraordinari aquells regidors que a partir de dissabte seran rellevats en l’inici del nou mandat, la qual cosa significarà una reorganització del govern municipal de la ciutat. Aquest s’afrontarà amb un govern en minoria on “el diàleg, la negociació i el pacte seran les claus de l’èxit”, segons l'alcalde en funcions.

Ros aborda aquest mandat amb “gran il·lusió” i creu que aquest proper Ple estarà marcat per la participació, per l’increment i el progrés i per la transparència. “Els ajuntaments es poden governar perfectament en minoria si l’actitud dels governants i de l’oposició és la de buscar acords en els grans projectes de ciutat”, confia. Així doncs, l'alcalde en funcions aposta també pel procés d’industrialització de Lleida i pels serveis socials com l’educació, ja que són “l’eina bàsica per crear ocupació”. Tanmateix, assegura haver tingut contactes bilaterals amb els grups de l’oposició per tancar el cartipàs municipal una vegada constituït l’Ajuntament de Lleida.

A més, creu que el projecte de rehabilitació de les Basses necessita una postura clara per part de CiU i de la Generalitat de Catalunya, ja que “la consulta ciutadana podria provocar la retirada d’inversors”. Aquesta retirada suposaria una inversió per part de l’Ajuntament d’entre 15 i 20 milions d’euros, quantitat incompatible amb la voluntat de disminució de l’IBI.

Finalment, Ros, va aprofitar el Ple per postular la resposta de Crespín i explicar que creu que la denúncia de Marta Camps forma part de “l’escalada de desgast” de la seva activitat política.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat