Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El magatzem d’aliments de producte fresc de Mollerussa serà una realitat al setembre

Aquest serà el segon equipament d'aquestes característiques a Ponent, que donarà servei a la comarca del Pla d'Urgell

Mollerussa,Banc dels Aliments,producte fresc,obres,
Visita del president de la Diputació, Joan Reñé, l'alcalde en funcions de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, a les obres del nou centre. (Foto: Diputació de Lleida)
Les obres del nou centre de distribució d’aliments de Mollerussa vinculat al Banc dels Aliments avancen a bon ritme i està previst que finalitzin en un mes. A partir d’aquell moment es definirà el model de gestió amb l’objectiu que l’equipament entri en servei el mes de setembre. Amb el de Lleida, l'equipament serà el segon d'aquestes característiques a Ponent, ja que comptarà amb càmeres frigorífiques que permetran l'emmagatzematge de producte fresc i donaran servei a la comarca del Pla d'Urgell.

L’objectiu d’aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament de Mollerussa és disposar d’una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar el malbaratament de productes alimentaris frescos. “Aquest nou equipament és un exemple més de l’aplicació de polítiques socials, ja que es posa a disposició dels ciutadans un centre distribuïdor d’aliments que comptarà amb instal·lacions frigorífiques, una part d’emmagatzematge i sales per realitzar tallers de manipulació i gestió d’aliments”, ha indicat l’alcalde en funcions de Mollerussa, Marc Solsona.
 
El pressupost d’execució de l’obra ascendeix a 240.302 euros i la instal·lació consta de 439 metres quadrats de superfície construïda que es distribuiran en diferents espais d’emmagatzematge, elaboració, atenció i distribució dels aliments. En aquest sentit, la Diputació de Lleida ha subvencionat amb 200.000 euros aquest projecte de rehabilitació de l’antic escorxador de Mollerussa per tal d’acollir el nou equipament. La gestió d’aquest centre es farà des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mollerussa i amb el Banc dels Aliments de Lleida.
 
A la part de l’exterior s’ha construït un magatzem de paletització per emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben tres vegades l’any. A la part interior s’han habilitat diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’ha instal·lat la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc.
 
El president de la Diputació, Joan Reñé, ha destacat la bona col·laboració de les tres institucions per portar a terme aquest projecte i ha fet un agraïment a tots els voluntaris i a totes les persones i empreses que de forma voluntària col·laboren cada vegada que es fa una crida per aportar aliments. També ha manifestat el seu reconeixement a la tasca que desenvolupa el Banc dels Aliments de Lleida, que és qui concentra, coordina i distribueix els aliments a totes les comarques de Lleida.
  
El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha destacat la importància que suposa que el nou centre pugui acollir també aliments frescos i congelats, ja que disposarà de cambres de fred que permetran una major conservació dels aliments.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat