Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Un total de 1.833 estudiants comencen la selectivitat a Lleida amb textos de Sepúlveda i Yunus

Per primera vegada, les notes es podran descarregar telemàticament sense l'obligació d'acudir al centre a recollir-les

PAU,selectivitat,Universitat de Lleida,estudiants,alumnes,
Els estudiants han començat les PAU amb les proves de llengua castellana. (Foto: Ares Valdés)
Un total de 1.833 estudiants han començat aquest dimarts les proves d’accés a la universitat (PAU) a les comarques de Lleida, 69 més que l’any passat (1.764). Els estudiants s’han presentat a les 08.30 hores davant els diferents tribunals per a ¡¡comprovar la seva documentació i han iniciat a les 09.00 hores en punt l’examen de llengua castellana i literatura, per continuar amb el de llengua catalana i literatura a les 11.00 hores. Amb un descans de trenta minuts entre prova i prova, cap a les 13.00 hores faran l’examen de química, economia d’empresa o anàlisi musical i tornaran de nou a les 15.30 hores per culminar la jornada amb les proves de dibuix tècnic o literatura castellana. En el de llengua castellana, els alumnes s’han hagut d’enfrontar a fragments del llibre La lámpara de Aladino de Luis Sepúlveda i El banquero de los pobres de Muhammad Yunus i a preguntes com “Què és una catàfora?".


La selectivitat continuarà demà dimecres amb les proves d’història o filosofia, llengua estrangera o ciències de la terra i del medi ambient o disseny o matemàtiques aplicades a les ciències socials i electrònica o història de l’art. El dijous començarà amb la prova de física o geografia, dibuix artístic, llatí o matemàtiques, biologia o cultura audiovisual o grec i literatura catalana o tecnologia industrial.

Per primera vegada, els estudiants podran descarregar-se totes les notes per Internet, agilitzant així el procés, ja que no hauran d’anar ni al centre ni a l’Oficina de les PAU a recollir les paperetes. “Per alguns representa comoditat, però hi ha algun col·lectiu de professors que m’ha fet arribar el seu rebuig, ja que suposa tallar bruscament la relació entre l’alumnat i el professorat”, ha explicat el coordinador de les PAU a Lleida, Joan Cecília. Totes elles comptaran amb la signatura digital de la coordinadora general de les PAU a Catalunya. En aquest sentit, el professorat anima als alumnes que continuïn anant al centre per comentar els resultats amb els docents, “perquè es deixin aconsellar i vagin a visitar els seus professors pel que convingui”, ha afegit.

D’altra banda, destaca l’augment d’alumnes matriculats en la prova de biologia, que passa enguany de la quarantena d’estudiants el 2014 al centenar. Cecília ha atribuït aquest augment a la gran oferta de cicles formatius de grau superior que existeixen a la ciutat: “Creiem que els professors d’aquests cicles han estimulat els seus alumnes a fer les proves per dedicar-se al món sanitari”. Aquest increment ha comportat una sèrie de mesures com buscar un corrector més. En total, el personal a Lleida es compon de 8 presidents  i 81 vigilants/correctors.

Els alumnes podran saber el resultat de les proves el divendres 26 de juny i podran reclamar, si els és necessari, del 26 al 29 de juny. Els alumnes que no hagin pogut fer les PAU al juny tindran l’oportunitat de fer-la del 2 al 4 de setembre. La matrícula es farà per Internet del 20 al 22 de juliol. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat