Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius aposta per un govern transparent amb pressupostos participatius

La federació posa a debat de la ciutadania el cas de les Basses d’Alpicat i demana la paralització del procés de dissolució de l’Empresa Municipal d’Urbanisme

CiU, Toni Postius, Ajuntament de Lleida
El cap de llista de Convergència i Unió, Toni Postius, acompanyat dels regidors de la seva llista. (Foto: Judit Gómez)
El líder de CiU a l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha presentat l’esborrany del cartipàs municipal basant-se en l’estalvi dels recursos municipals, la transparència i amb una aposta clara per la participació, tant ciutadana com dels equips de govern i de l’oposició.


Postius defensa la restricció dels vehicles oficials de l’Ajuntament, que serien utilitzats només per a desplaçaments públics i que s’haurien de publicar setmanalment per tal de conèixer quin n'ha estat l’ús i per què, així com la supressió del cos de seguretat de l’alcalde.

Tanmateix, posa sobre la taula la declaració d’interessos amb l'objectiu de baixar els salaris i vol arribar al consens amb altres partits per tal de rebaixar aquestes partides en general.

Quant a la transparència, declara que “no es poden repetir casos com el de Marta Camps” i que s’ha d’apostar per un accés directe a la informació, sense filtres per altres comissions i sense haver de demanar autoritzacions a l’equip de govern. Amb aquesta premissa, demana que es coneguin públicament els ingressos i les despeses de l'equip de govern i de l’oposició. Així doncs, volen saber quina és la situació econòmica actual de la Paeria, “volem conèixer què ha passat amb l’empresa d’urbanisme” i creuen que el procés de dissolució de l’entitat s’hauria d’aturar, ja que “no és la millor solució”.

CiU també aposta per una màxima representació i participació dels regidors en la junta de govern local i en els consells territorials: “Cada partit ha de tenir un regidor de referència a cada barri de Lleida”. Demanen que les competències de l’alcalde siguin delegables a la junta de govern local. D'altra banda, aposta per la creació d’una nova comissió per assegurar la transparència, la participació i la bona gestió del govern.

D’altra banda, creu en el debat plural, ja que “no hi ha prou amb que la gent vagi a votar cada quatre anys”, i demana que es creïn mecanismes de consulta ciutadana, per tal que els ciutadans puguin intervenir en casos com, per exemple, el de les Basses d’Alpicat: “Aquest projecte ha de ser conegut pels ciutadans i han de poder participar en la seva decisió”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat