Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La candidatura del turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial reforça els valors d'història i paisatge

Avui s’ha presentat a la Paeria el dossier que s’enviarà a Madrid i que competirà en la categoria de Paisatge Cultural amb aproximació a Paisatge Urbà Històric

Àngel Ros,Seu Vella,Patrimoni de la Humanitat,
Presentació de les novetats de la candidatura. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Candidatura del turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco ha fet avui un pas més per assolir el màxim reconeixement mundial des del punt de vista del patrimoni pel conjunt monumental lleidatà. L'Ajuntament de Lleida han presentat avui les novetats que s’han incorporat al dossier “Paisatge de memòria, fita monumental, buit urbà” de la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i que reforcen, molt especialment, els valors de paisatge i història.

La versió enriquida i ampliada de la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco s’enviarà a finals de mes a la Generalitat de Catalunya. Durant la tardor, el dossier serà avaluat pel grup científic del Consejo de Patrimonio Històrico Español de Madrid i, si s’aprova, serà incorporat durant l’any vinent en la llista indicativa estatal que s’enviarà a la Unesco.

La candidatura “Paisatge de memòria, fita monumental, buit urbà” és un document de més de 650 pàgines que recull tota la informació que justifica el valor universal excepcional del conjunt monumental del turó de la Seu Vella per ser declarat Patrimoni de la Humanitat sota tres criteris: històric-artístic, paisatgístic i immaterial. 

La candidatura del turó de la Seu Vella està adquirint cada vegada més solidesa en els valors universals excepcionals que formen el nucli central de la demanda d’UNESCO als seus candidats. El dossier presentat avui conté, entre d'altres aspectes, un discurs paisatgístic urbà i històric del turó de la Seu Vella, així com una descripció del paisatge cultural que envolta el turó. La candidatura conté també una renovada descripció del barri gòtic de la Suda i una descripció més acurada de les fortificacions del turó, així com una visió del paisatge militar com de la història militar del turó en la qual es presenta una de les excepcionalitats que s’integra en els valors universals de la candidatura: el pas de catedral a caserna militar i de caserna a camp de concentració permanent fins a l'agost de 1940.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat