Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Generalitat assegura que la sentència del TS no obliga que les obres d’art en litigi de Lleida tornin a l'Aragó

El Tribunal Superior ha desestimat els recursos presentats pel Govern

Museu de Lleida
Imatge del Museu de Lleida. (Foto: Arxiu)
El Tribunal Suprem va desestimar ahir dimecres els recursos interposats per la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de l’Aragó que donava validesa jurídica a la catalogació aragonesa del frontal del Salvador de Berbegal i a la taula del Calvari i Crucifixió de la parròquia de Peralta de Alcofea (Osca). El Govern ha assegurat que la sentència dictada pel Tribunal Suprem no comporta el retorn de les obres d’art en litigi entre Catalunya i l’Aragó.

En un comunicat, el Departament de Cultura afirma que “en cap cas les sentències comporten cap acció referent al retorn o la devolució dels objectes declarats” i que “fa 16 anys que les obres a què fan referència les sentències estan protegides per la Generalitat de Catalunya com a béns catalogats del Patrimoni Cultural de Catalunya".

En aquest sentit, el Departament de Cultura reafirma la seva voluntat per protegir els béns com a part del Patrimoni Cultural de Catalunya i “la seva absoluta convicció respecte a la permanència de les obres en la seva ubicació actual a Lleida”.

L'advocat dels ajuntaments d'Osca va assegurar que aquestes sentències són fermes i creu que Catalunya ha de lliurar a l'Aragó aquestes 2 obres i 24 béns més dels 112 en litigi que es guarden en dipòsit al Museu de Lleida per no ser acusats d'apropiació indeguda.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat