Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'hipotètic trasllat d'una protectora d'animals al camí de la Mariola crea controvèrsia a la zona

Els veïns organitzen una campanya de recollida de firmes mentre que l'Ajuntament al·lega que no ha rebut cap sol·licitud formal, només una consulta verbal

gos,protectora,canera,Associació d’Amics dels Animals del Segrià
Un dels gossos de la protectora d'animals Amics del Segrià. (Foto: Associació d’Amics dels Animals del Segrià)
El possible trasllat de la protectora d'animals Amics del Segrià de la Caparrella a una finca situada al camí de la Mariola ha creat controvèrsia. Després que els veïns de la zona organitzessin ahir dilluns al vespre una reunió per donar peu a una campanya de recollida de firmes amb l'objectiu de demanar la retirada del projecte, l’Ajuntament de Lleida ha comunicat que fins al moment no ha rebut cap sol·licitud formal de llicència per fer una canera al camí de la Mariola ni cap avantprojecte d’instal·lació d’un equipament d’aquestes característiques en aquesta partida de l’Horta.

En el comunicat, la Paeria deixa constància que l’únic que s’ha realitzat és una consulta verbal per part de l’Associació d’Amics dels Animals del Segrià al Departament de Planejament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida. “Des d’aquest Departament se’ls va informar que, tot i que no hi ha cap incompatibilitat respecte al planejament urbanístic, d’acord amb el criteri dels Serveis Territorials d’Urbanisme de la Generalitat, prèviament a la llicència municipal, caldria tramitar un pla especial urbanístic de la implantació”.

A més dels requeriments urbanístics, segons l’Ajuntament l’Associació d’Amics dels Animals del Segrià haurà de tramitar una nova declaració de Nucli Zoològic davant de la Generalitat on s’especifiquen les condicions per obtenir aquesta declaració.

Els veïns del camí de la Mariola al·leguen que una canera a la zona seria incompatible amb les tasques agrícoles que realitzen i suposaria molèsties pels sorolls dels animals i per la pudor. La finca en la qual presumptament es traslladaria la canera hauria estat comprada per un particular i aquesta persona hauria cedit part dels terrenys a la protectora perquè es poguessin traslladar a les seves instal·lacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat