Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Generalitat inicia el tractament contra la mosca negra al riu Segre i al tram català del Cinca

Les picades han disminuït en un 90% respecte dels anys en què no es feia el tractament

fumigació, mosca negra
Imatge de les tasques de fumigació que s'han dut a terme aquest dimarts a la zona del riu. (Foto: Generalitat de Catalunya)
Els tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) han iniciat aquest dimarts el tractament per combatre la mosca negra mitjançant fumigacions a la part catalana del riu Cinca i al Segre fins a l'entrada a Lleida.


El CODE ha dut a terme durant les darreres setmanes diverses prospeccions dels trams dels rius afectats per conèixer la densitat de larves i determinar la necessitat i el moment oportú dels tractaments. Aquestes prospeccions es continuaran fent periòdicament per tal de determinar el nombre de fumigacions a realitzar durant els propers mesos. Durant el darrer mostreig, realitzat el passat dilluns, els tècnics van aprofitar els treballs a la canalització del riu Segre, a la ciutat de Lleida, fins a les comportes del parc de la Mitjana per dur a terme, amb mitjans terrestres, la primera fumigació en aquest tram.

Nivells tolerables de la plaga per a la població
 
El tractament contra la mosca negra consisteix en un seguit d'abocaments en diversos punts del riu d'un insecticida larvicida biològic molt específic i selectiu per a aquest tipus d'insectes amb l'objectiu d'eliminar la possibilitat que les larves, dipositades a les algues pels exemplars adults, es desenvolupin. En el cas del tram català del Cinca i el del Segre fins a la ciutat de Lleida s'actua en una trentena de punts d'abocament en els quals s'hi distribueixen un miler de litres d'insecticida en cadascuna de les fumigacions previstes.
 
El tractament pot arribar a eliminar fins a un 95% el nombre de larves del riu. L'eradicació absoluta de la mosca negra és, però, pràcticament impossible. L'objectiu dels tractaments és mantenir l'afectació de la plaga en uns nivells tolerables i reduir de forma significativa les molèsties per a la població.
 
Les fumigacions que es vénen efectuant contra la mosca negra han reduït ostensiblement la seva afectació entre la població. En aquest sentit, segons la Generalitat les picades han disminuït en un 90% respecte dels anys que no es feia el tractament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat