Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'oposició recela de la proposta de Ros de dotar-los de més representació a la Paeria

Exigeixen una mesa de diàleg per debatre en profunditat el cartipàs municipal i critiquen la manera en què l’alcalde en funcions ha comunicat l’oferiment

Toni Postius,CiU,eleccions municipals,
Postius, durant la celebració dels resultats electorals. (Foto: Arxiu)
La proposta d'Àngel Ros de cedir més representació als grups de l’oposició atorgant-los, entre d’altres, la presidència i la vicepresidència de les comissions informatives en el nou cartipàs municipal no ha convençut, d'entrada, els caps de llista de les formacions. El líder de CiU a l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, va criticar aquest divendres l'oferta tot exposant que “no és un bon començament fer anuncis mediàtics del que es vol fer, donant-ho tot per fet”. En aquest sentit, Postius va instar el paer en cap en funcions a asseure’s a negociar i debatre amb totes les forces polítiques, recordant la situació de minoria en què es troba el partit, ja que només compta amb 8 dels 27 regidors que integren el plenari de la Paeria.


Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Àngeles Ribes, va considerar la proposta d’"enverinada" pel fet que, assegurava, fa "còmplices" els regidors de l'oposició de l'acció de govern que només decidirà el PSC.

Així mateix, el cap de llista d’ERC-Avancem, Carles Vega, va lamentar la manera “desafortunada” com Ros va formular la proposta, ja que “no està en condició de parlar com alcalde” i va manifestar que “no pot tractar els altres grups polítics com si fos un alcalde que va repartint càrrecs de manera magnànima". En aquesta línea, Vega va criticar que l’alcalde en funcions hagués fet arribar la proposta “en un paper amb membret d'alcaldia i firmant com alcalde”.

Crida per Lleida també va manifestar que es tracta d'una proposta “feta de manera unilateral i forçada pel trencament de la majoria absoluta a la Paeria”. Tot i això, va veure amb bons ulls tota acció que “obri la possibilitat de modificar l'actual organització política interna de la Paeria de cara a augmentar l'accés a la informació, la participació i la pluralitat”, però va alertar que l'entrada de noves forces “pot posar les coses molt difícils al govern per seguir actuant de la mateixa forma que l'ha caracteritzat els anteriors mandats”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat