Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros ofereix a l'oposició presidir les comissions informatives i els Consells Territorials

També proposa que els regidors de zona siguin els edils de totes les formacions amb representació al Ple

Àngel Ros, equip de govern
Àngel Ros, sense Montse Mínguez, exposant la proposta de cessió de representativitat a l'oposició. (Foto: Laia Dolcet)
L’alcalde en funcions, Àngel Ros, que conformarà un govern en minoria en el proper mandat, ha exposat aquest divendres quatre propostes “innovadores” per tal de conferir més poder a l’oposició i garantir, d’aquesta manera, una millor governabilitat al consistori.


En concret, ofereix als partits de l’oposició que encapçalin les presidències i les vicepresidències de les comissions informatives que es creïn (entre dos i tres menys de les sis que hi havia ara). Així mateix, el grup del PSC també proposa que els regidors de zona siguin els edils de totes les formacions amb representació al Ple. Altres oferiments que hauran d’aprovar per consens la resta de grups municipals i que proposa l’equip de Ros són que els regidors dels diferents partits presideixin els tretze Consells Territorials i que també siguin ells els representants municipals dels Consells Escolars.

El líder socialista ha constatat una bona disposició al diàleg per part de tots els grups i ha confirmat que aquests “han preferit estar a l’oposició i deixar que el PSC lideri el govern municipal”, tot i que “hi haurà acords puntuals per consensuar polítiques municipals”. Així mateix, Ros ha notificat que el proper 13 de juny en la constitució del nou Ajuntament, cada grup ha mostrat la voluntat de votar-se a si mateix. El líder de CiU, Toni Postius, serà el cap de l’oposició, ja que tampoc ha aconseguit cap candidatura alternativa.

“De la transparència, nosaltres també en fem bandera”

“La Paeria vol ser un règim municipal fort que integri totes les tendències i sensibilitats que els ciutadans volen en aquesta nova era”; d’aquesta manera, Ros ha volgut plasmar la seva voluntat d’arribar a acords que puguin permetre dur a terme una tasca de govern factible donada la seva situació en minoria.

Reducció de càrrecs de confiança

Pel que fa a la formació de regidories, Ros ha avançat que aquestes “es reduiran en funció dels criteris de racionalització i homogeneïtat”. Així mateix, també està previst que hi hagi una reducció de càrrecs de confiança, encara per determinar, per tal de poder donar pas a les altres formacions.

Noves propostes de pacte després del 27-S 

Tot i que aquest cop no ha estat possible, dresprés de les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, el líder socialista ha assegurat que tornarà a fer oferiments de govern perquè les altres forces es replantegin la possibilitat d’entrar a formar part de l’equip de govern en un moment de “presumible canvi polític”.

Pel que fa a les declaracions del líder d’ERC a Lleida, Carles Vega, en què assegurava que hi podria haver pactes amb el PSC sempre que anessin lligats a la marxa d’Àngel Ros, el batlle en funcions ha exposat que ell no qüestionaria mai l’organització d’un altre partit i ha remarcat que “quan el meu em digui que destorbo, marxaré”. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat