Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la cinquena edició amb 45 concerts en 26 municipis diferents

Destaquen les actuacions del Quartet Casals, Hopkinson Smith i La Xantria i Jordi Domènech

FeMAP,Pirineus,Albert Batalla,Ferran Mascarell,
Presentació de la cinquena edició del FeMAP a Barcelona. (Foto: Generalitat de Catalunya)
El Festival de Música Antiga dels Pirineus, que tindrà lloc del 3 de juliol al 30 d’agost, torna amb 45 concerts. De la seva programació en destaquen les actuacions del Quartet Casals, Hopkinson Smith i La Xantria i Jordi Domènech.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, considerat el més gran d’aquest gènere a tot Europa, aglutina 26 municipis, 45 concerts i més 54 activitats. Per primera vegada, s’incorpora un municipi de França, Bourg Madame, al llistat de poblacions que hi participen. A part dels concerts en espais tancats, el FeMAP organitza diverses activitats com són els concerts amb visita guiada, els concerts en entorns natural, tres passeigs musicals i sis sessions Gastrofilm.
  
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat, en la presentació de la programació de la cinquena edició Festival de Música Antiga dels Pirineus que, “amb l'aposta per la cooperació entre els diferents municipis, el que feu es expressar modernitat amb una excel·lència extraordinària”.
 
Mascarell ha ressaltat la tasca dels diferents municipis catalans que participen en el festival. “Esteu fent una aportació significativa a la cultura catalana i us ho vull agrair. Sobre el gruix cultural del Pirineu heu muntat un esdeveniment que cobreix un espai que no teníem”. I ha conclòs que “Sou un bon model per al conjunt del país”.
 
Per la seva banda, Albert Batalla, alcalde en funcions de la Seu d’Urgell, ha felicitat els municipis que formen part del festival per “conèixer el nostre patrimoni, posar de relleu els nostres músics, ho hem fet entre tots, els grans i els petits. Per nosaltres, el Pirineu no és una barrera, és un nexe d'unió”.
  
Josep Maria Dutrèn, director de FeMAP, ha explica que “fem una aposta per les formacions del territori dels Pirineus i pels concerts familiars”. Paral·lelament als concerts, “hem fet paquets turístics que combinen allotjament, visites als monuments i concerts”, ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat