Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ángeles Ribes tanca les portes a un pacte amb CiU i dóna ales a Ros per mantenir l'alcaldia

L'única opció a què Postius sigui paer en cap seria un improvable acord amb ERC, PP, Crida i Comú

Àngel Ros, PSC, resultats electorals, eleccions municipals
Ros i el seu equip, després de la nit electoral. (Foto: Arxiu)
La líder de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, va tancar aquest dimecres la porta al pacte amb CiU, aplanant el camí a Àngel Ros perquè el proper 13 de maig s'investeixi novament alcalde de Lleida. La negativa de Ribes ha suposat un cop dur per al líder convergent, Toni Postius, que, després d'una ronda d'entrevistes amb totes les forces que han aconseguit representació, ha vist reduïdes a l'impossible les opcions perquè hi hagi alternativa a la ciutat: "Ens n'anem a l’oposició i ens posem a treballar". 


Els convergents plantejaven la proposta de canvi per establir acords amb un "o Ros o transparència". Una dicotomia que no ha estat suficient per ser acceptada, sobretot per temes com l'emancipació nacional.  

Davant de la falta d'acords, Postius ha volgut remarcar que "era una possibilitat que s’havia d’explorar, per això hem fet la ronda de trobades. No ha estat possible, doncs estarem quatre anys a l’oposició". 

L'elecció del paer en cap

Poden optar a paer en cap tots els regidors que encapçalin les llistes amb representació. En el cas dels municipis que tinguin entre 100 i 250 habitants, l'opció s'amplia a tots els candidats. Si un dels regidors aconsegueix la majoria absoluta, serà proclamat alcalde de manera directa. Pel contrari, si no hi ha acord, serà proclamat batlle aquell que encapçali la candidatura més votada, en aquest cas, Àngel Ros.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat