Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Força Lleida prepara un projecte ambiciós però supeditat al conveni amb Ajuntament i Diputació

El club té previst augmentar en un 20% el pressupost i ser un dels cinc millors clubs de la LEB Or, tot i que la continuïtat dependrà de que se signin els acords

Actel Força Lleida, Félix González, president, equip, LEB Or, bàsquet, balanç, temporada 2014-2015
Félix González, durant la roda de premsa. (Foto: Òscar Buetas)
El Força Lleida vol convertir-se en un dels cinc millors clubs de la LEB Or. Però per aconseguir això és fonamental que se signi el conveni amb l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida a tres anys, el qual reportaria 75.000 euros més anuals, ha manifestat avui el president del club lleidatà, Félix González. En aquest sentit, el màxim dirigent ha argumentat que de cara a la propera campanya es farà un increment del 20% del pressupost, de la mateixa manera que la següent temporada, però ha advertit que, per tal que l’equip torni a competir, tot haurà d’estar signat abans del dia 3 de juliol, data límit per presentar-ho tot a la Federació Espanyola de Bàsquet.

D'altra banda, González ha admès que l’ACB “està lluny. No tenim cap tipus de pressió, però és important aspirar a estar entre els clubs capdavanters de la competició". Per això, mantenint un “rigor pressupostari per tenir tranquil·litat”, en els propers contractes a jugadors i membres del cos tècnic hi haurà retribucions fixes “no molt altes i extres per resultats”, de la mateixa manera que “una clàusula doble amb la qual es podrà rescindir el contracte amb cost baix durant una època de l’any, sent aquesta més alta en un altre període de la temporada”.

En aquest sentit, s’aposta per la continuïtat de l’equip i del cos tècnic. De fet, ja s'ha transmès a diversos jugadors que rebran una oferta del club lleidatà i ja s’ha redactat un contracte de tres anys per a l’entrenador, Joaquín Prado. A més, el màxim dirigent ha remarcat que l’entrenador “és una peça clau del projecte. Fins i tot ens agradaria que fos el nostre entrenador o director esportiu d’ACB”. Així, en el moment que ell accepti es començarà a renovar jugadors, a alguns dels quals ja se’ls ha parlat d’un contracte de dos anys, i a buscar nous efectius.

En un altre capítol, hi haurà un 20% més de pressupost, fent un gran esforç “ja que l’equip s’ha revalorat”, i està pensat que per a la següent campanya aquest increment es torni a repetir. Tot i així, Félix González ha remarcat que “estem pendents de la signatura del conveni amb l’Ajuntament i la Diputació de Lleida. La Fundació Lleida Bàsquet també es va comprometre a signar al juny i esperem que ho faci. Però s’ha de pensar que les institucions han de treballar a partir de l’1 de juny, ja que tot ha d’estar fet el dia 3 de juliol. Si no, es perdrà tot el que hem aconseguit i seria una llàstima”, ha apuntat. Per tant, a aquestes alçades de la pel·lícula, tot i els bons resultats aconseguits, el Força Lleida està en una situació similar a la de l'any passat, tenint en compte que “no concebem que no es resolgui. No volem arribar a última hora i hi ha una data que tot ha d’estar fet, si no, per acord de la junta no continuarem”, ha expressat.

Passos de gegant

L’Actel Força Lleida es va inscriure en la temporada 2014-2015 de la LEB Or a l’últim moment, ja que no va ser fins llavors que es va arribar a un acord amb la Paeria i la Diputació de Lleida. Això va provocar que tot es retardés. Però la intenció del club era fer un esforç per tornar a la normalitat després de dues temporades on els problemes extraesportius van protagonitzar nombroses pàgines dels diaris, agafant prestigi en l'àmbit local i nacional. Així, es va abaixar també el pressupost, però es va mantenir la filosofia d’apostar per la pedrera, la joventut i “jugadors honestos”, ha recordat Félix González.

A més, s’han signat un total de tretze convenis de col·laboració amb diferents clubs de la província. I pel que fa la base, aquesta ha tingut un increment, mentre que l’afició ha demostrat durant tota la temporada la seva implicació, superant la xifra de 3.000 persones en els diferents partits disputats al Barris Nord. “Hem intentat fer una promoció important del bàsquet a Lleida amb la integració dels jugadors a la societat i que els nois coneguessin l’equip”, ha afegit González.

Però, sens dubte, un dels grans èxits del primer equip de l’entitat lleidatana va ser arribar a les semifinals. L’objectiu principal era acabar entre els vuit primers, però el bon ambient del vestidor i el bon treball que s'ha dut a terme va fer possible arribar fins a les semifinals, la qual cosa també va propiciar que es doblessin els ingressos dels partits. “Volem continuar amb aquest projecte”, ha sentenciat Félix González.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat