Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Set accents polítics a l'Ajuntament de Lleida

El consistori municipal passa d'acollir tres forces polítiques la passada legislatura a set durant els propers quatre anys

resultats electorals,eleccions municipals,Lleida
Resultats electorals a la ciutat de Lleida.
D'un Ajuntament de Lleida amb PSC, CiU i PP a una Paeria formada per PSC, CiU, Ciutadans, ERC, Crida per Lleida, PP i Comú de Lleida. Quatre anys de diferència entre un consistori i l'altre que marquen el canvi de tendència d'una ciutadania més diversa i plural, tal com s'ha demostrat en aquests comicis. En definitiva, set accents polítics ben diferenciats que marcaran l'esdevenir dels lleidatans durant la següent legislatura.

El candidat socialista, Àngel Ros, ha deixat escapar la majoria absoluta de manera flagrant perdent 7 regidors i quedant-se només amb un total de 8 a la Paeria. D’aquesta manera, tot i que revalida la victòria, queda lluny de la majoria absoluta que va obtenir en els comicis de l’any 2011 amb 15 regidors. Es tracta del pitjor resultat de la història del PSC des de l’any 1979, en què els socialistes van obtenir 9 regidors.

Amb 2 regidors de diferència del PSC, Convergència i Unió (CiU) ha aconseguit mantenir els 6 regidors que ocupava fins ara la Paeria. Entre aplaudiments, abraçades i crits de “Postius, alcalde”, Toni Postius ha valorat el resultat de forma molt positiva, ja que “CiU ha aconseguit mantenir el nombre de regidors i ha pujat el nombre de votants a la ciutat de Lleida”.

També amb aplaudiments, rialles, crits i salts d’alegria Ciutadans celebrava que entra a la Paeria amb 4 regidors per aquests comicis, passant de 400 vots a les eleccions del 2011 al “subidón”, segons ha manifestat la candidata Ángeles Ribes, acompanyada del seu grup de candidats.

Més satisfacció generalitzada, en aquest cas dels militants d'ERC-Avancem en saber que tornaven a l'escenari de la política de la Paeria per la porta gran, amb 3 regidors. En aquest sentit, el líder de la formació, Carles Vega, ha manifestat aquesta alegria en saber en resultats, mentre els seus companys aplaudien els resultats aconseguits.

Pau Juvillà, cap de llista de Crida per Lleida, ha valorat molt positivament l’entrada de la seva formació a la Paeria i ha afirmat que “continuarem fent el que hem fet fins ara: canviar la forma de fer política, capgirar el sistema econòmic i defensar una Lleida justa dins d’un país lliure”.

En canvi, el Partit Popular ha patit una baixada important de vots, la qual cosa s’ha traduït en 2 regidors a l’Ajuntament de la capital del Segrià. De fet, la líder del PP a Lleida, Dolors López, ha manifestat que “ha estat un molt mal resultat a Lleida i això no és el que esperàvem, ja que volíem més regidors a la Paeria”.

Finalment, cares d’alegria, abraçades, cants i aplaudiments. Aquest és l’ambient que es respirava al Comú de Lleida després de la seva entrada a l’Ajuntament: “Avui hem aconseguit una cosa molt gran”. Carlos González, cap de la llista del Comú, va confessar que han treballat molt per arribar fins aquí: “Fins que no hem tingut les dades no ens hem cregut res”. Així, doncs, amb sorpresa i molta alegria, entren a la Paeria amb 2 representants i esperen seguir creixent a partir d’ara.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat