Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Torna ERC i debuten Ciutadans, Crida per Lleida i Comú de Lleida

Ángeles Ribes entra com a tercera força al consistori seguida de Carles Vega, Pau Juvillà i Carlos González

Ciutadans,Ángeles Ribes,
Ciutadans, celebrant el resultats a la seu de Lleida. (Foto: A. V.)
Satisfacció generalitzada. Així estaven tots els militants d'ERC-Avancem en saber que tornaven a l'escenari de la política de la Paeria per la porta gran, amb 3 regidors. En aquest sentit, el líder de la formació, Carles Vega, ha manifestat aquesta alegria en saber en resultats, mentre els seus companys aplaudien els resultats aconseguits. També ha destacat la diversificació i el trencament de la dinàmica de "la majoria que hi havia abusat". Per tant, ara s'obre un nou panorama "en el qual tots hem de pensar en el resultat", afegint que "el que està clar és que el PSC i Àngel Ros han fracassat".

En aquesta línia, Vega s'ha aventurat a dir que és el millor resultat de la formació, "perquè estem igualant el nostre millor resultat, però quan hi havia una Paeria amb menys varietat". Així doncs, "en xifres absolutes, és igualar el resultat, però en xifres evolutives considerem que hem millorat". A més, ha indicat que el procés sobiranista manté la seva força.

D'altra banda, ha aprofitat l'ocasió per parlar dels pactes que es podrien dur a terme. "No som nosaltres els que hem d'obrir la llauna, però els pactes on veiem possible participar seria un pacte amb forces sobiranistes i ciutadanes, com podria ser Comú o CiU. D'entrada, podria semblar un pacte complicat, però jo no ho veig així, sent un dels pocs pactes en els quals participaríem". A més, també ha apuntat que no es descarta parlar amb el PSC, sempre que "Àngel Ros s'hi repenses retirar-se, ja que podria facilitar una aritmètica diferent".

La gran triomfadora de la nit

Amb aplaudiments, rialles, crits i salts d’alegria Ciutadans celebrava que entra a la Paeria amb 4 regidors per aquests comicis, passant de 400 vots a les eleccions del 2011 al “subidón”, segons ha manifestat la candidata Ángeles Ribes, acompanyada del seu grup de candidats.

“Hem sobrepassat les expectatives i ara ens toca a nosaltres tornar-li al ciutadà la confiança que ens ha dipositat, i per això des del primer dia començarem a treballar, treballar i treballar”, ha declarat Ribes. La primera acció que portaran a terme Ciutadans serà posar-se al dia i revisar la situació financera de l’Ajuntament de Lleida: “Hem de fer el canvi i oferir-li al ciutadà una altra forma de treball”.

Respecte al resultat del PSC i el PP, Ribes ha manifestat que “la gent ja estava cansada després de tant temps de falta d’ètica, i per això ara estem nosaltres que agafem el poder amb il·lusió i molta força amb l'objectiu de regenerar la vida de les persones”. 

La CUP, per fi, assoleix el seu objectiu

Pau Juvillà, cap de llista de Crida per Lleida, ha valorat molt positivament l’entrada de la seva formació a la Paeria i ha afirmat que “continuarem fent el que hem fet fins ara: canviar la forma de fer política, capgirar el sistema econòmic i defensar una Lleida justa dins d’un país lliure”. Juvillà ha recordat els seus compromisos de programa recollits dins del seu codi ètic. D’aquesta manera, ha afirmat que els 2 representants del partit limitaran el seu sou al doble del salari mínim interprofessional, a la vegada que només formaran part del consistori durant quatre anys, una única legislatura.

Juvillà també s’ha mostrat satisfet de l’augment de forces representades: “El que passava era anòmal, valorem molt positivament que l’Ajuntament sigui plural”. Pel que fa a possibles pactes, el cap de llista ha avançat, que tot i que aquests s’aprovaran en assemblea, no s’aliaran amb cap dels partits que han format part del consistori fins a la data. 

I va saltar la sorpresa...

Cares d’alegria, abraçades, cants i aplaudiments. Aquest és l’ambient que es respirava al Comú de Lleida després de la seva entrada a l’Ajuntament: “Avui hem aconseguit una cosa molt gran”.

Carlos González, cap de la llista del Comú, va confessar que han treballat molt per arribar fins aquí: “Fins que no hem tingut les dades no ens hem cregut res”. Així, doncs, amb sorpresa i molta alegria, entren a la Paeria amb 2 representants i esperen seguir creixent a partir d’ara. “Veiem que aquesta vegada l’Ajuntament és molt plural, treballarem com hem fet sempre, amb total transparència i anteposant-nos sempre a les persones perquè tinguin una vida democràtica plena. Treballarem pels principis que ens han portat fins aquí i que volem continuar transmetent". "Demà tindrem molta feina", han conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat