Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Patacada històrica d'Àngel Ros i Dolors López

Toni Postius és l'únic candidat dels tres partits presents a la Paeria al llarg dels darrers quatre anys que manté els resultats dels anteriors comicis

Àngel Ros, PSC, resultats electorals, eleccions municipals
Àngel Ros, encomiat pels seus després de conèixer els resultats electorals. (Foto: Laia Dolcet)
El candidat socialista, Àngel Ros, ha deixat escapar la majoria absoluta de manera flagrant perdent 7 regidors i quedant-se només amb un total de 8 a la Paeria. D’aquesta manera, tot i que revalida la victòria, queda lluny de la majoria absoluta que va obtenir en els comicis de l’any 2011 amb 15 regidors. Es tracta del pitjor resultat de la història del PSC des de l’any 1979, en què els socialistes van obtenir 9 regidors.


Durant la valoració dels resultats, encomiat pels aplaudiments de suport dels seus que reflectien la clara derrota socialista malgrat haver guanyat les eleccions, Àngel Ros ha volgut recordar que el partit socialista sempre ha guanyat les eleccions a Lleida i que va obtenir majoria absoluta en les dues anteriors eleccions. Tot i això, Ros ha admès que el resultat electoral ha estat inferior al que preveien i esperaven: “Els ciutadans han volgut que siguessim la principal força que estableixi la base del diàleg amb altres formacions polítiques. El partit socialista és el primer partit de la ciutat a qui li correspon encapçalar el govern municipal amb altres forces”. 
 
El fins ara paer en cap ha mantingut que negociarà amb totes les altres forces polítiques per intentar arribar a acords. “Dialogarem a partir de demà amb totes les formacions amb representació per arribar a acords que garanteixin un govern sòlid, encapçalat per mi mateix”. Ros ha remarcat que la primera voluntat és buscar pactes estables per tot el mandat, però no ha volgut aclarir si buscarà l’aliança amb Convergència i Unió, ja que “hi ha més alternatives”. 
 
Ros ha atribuit la pèrdua de vots a molts motius. Però sobretot a una època de canvi social amb el sorgiment de nous moviments socials amb representacions més minoritàries dels ciutadans. 
 
Així doncs, sembla ser que la popularitat de Ros no ha estat suficient per fer front a les noves formacions d’esquerra com Crida per Lleida o l’agrupació d’electors Comú de Lleida. Al candidat socialista també l’haurien perjudicat les investigacions pendents de la Fiscalia Anticorrupció i que molts ciutadans hagin concebut aquestes municipals com uns comicis previs a les eleccions autonòmiques, concebudes per molts en clau plebiscitària.

El PP, també a la baixa

El Partit Popular ha patit una baixada important de vots, la qual cosa s’ha traduït en 2 regidors a l’Ajuntament de la capital del Segrià. De fet, la líder del PP a Lleida, Dolors López, ha manifestat que “ha estat un molt mal resultat a Lleida i això no és el que esperàvem, ja que volíem més regidors a la Paeria”.

En aquest sentit, López ha indicat que, “malgrat aquesta decepció, aquest partit és un partit fort, que remunta, que es creix davant de les adversitats. Davant d’aquesta, ho superarem i creixerem, perquè som un equip”. Pel que fa les enquestes, la líder del Partit Popular a Lleida ha recordat que, habitualment, les enquestes acostumaven a donar pitjor resultat del que després succeïa a la realitat, “però aquesta vegada no ha estat així”.
 
Postius resisteix

Amb 2 regidors de diferència del PSC, Convergència i Unió (CiU) ha aconseguit mantenir els 6 regidors que ocupava fins ara la Paeria. Entre aplaudiments, abraçades i crits de “Postius, alcalde”, Toni Postius ha valorat el resultat de forma molt positiva, ja que “CiU ha aconseguit mantenir el nombre de regidors i ha pujat el nombre de votants a la ciutat de Lleida”. En aquest sentit, el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de les Terres de Lleida, Ramon Farré, ha manifestat que un de cada tres vots a Lleida ha estat per a CiU i, per tant, hem guanyat a Lleida i a Catalunya”.

Després de saludar i abraçar-se a tots els presents, entre ells la seva parella i el seu antecessor, Joan Ramon Zaballos, Postius ha assegurat que a partir de dilluns a les vuit del matí tornaran a ocupar els carrers de Lleida com havien fet fins ara “per obrir les portes, les finestres i que entri el sol a la Paeria en aquesta nova etapa”. En referència al PSC, Postius li ha retret que  “fa uns mesos ens van dir que estaven tips de la nostra transparència, doncs ara que aprenguin, perquè nosaltres no només la prediquem, sinó que la practiquem”. En aquest sentit, ha garantit que CiU portarà a terme una política oberta i transparent.

Després de felicitar a la resta de nous candidats, amb la “que s’obra una nova Lleida plural”, Postius ha garantit que no faria de la Paeria una socivergència, i que per tant, no pactaria amb Àngel Ros perquè “ens vam presentar com l’alternativa a la ciutat”. Sense manifestar la seva predilecció, Postius ha indicat que parlarà amb totes les forces per veure quins són els punts d’entrada que comparteixen, però quan ha estat preguntat per una possible coalició entre CiU i ERC, no li ha semblat malament. El nou alcalde s’elegirà el 14 de juny.

Postius ha valorat la feina feta amb el seu equip remarcant que ha estat un guany per a tots, ja que “fa un any i mig vam començar aquest viatge junts, us vaig demanar que reméssim plegats i hem aconseguit un bon resultat”. Entre aplaudiments, Ramon Farré ha definit Toni Postius com el futur alcalde de Lleida, definició que ha culminat amb una ovació de tots els simpatitzants. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat