Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els alcaldes de Lleida es presenten davant del Palau de la Generalitat per donar suport al 9-N

La Paeria ha estat representada per la regidora Sara Mestres, en absència de l’alcalde Àngel Ros

alcaldes,9-N,plaça Sant Jaume,Barcelona
La majoria dels alcaldes de Lleida assistents a la congregació davant de la plaça Sant Jaume de Barcelona. (Foto: Diputació de Lleida)
El president de la Generalitat, Artur Mas ha rebut al Palau de la Generalitat als alcaldes dels ajuntaments que han aprovat la moció en defensa del dret a decidir, 920 municipis catalans d'un total de 947 (el 96%) que s'han adherit a aquesta iniciativa promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Tot i que Lleida hi ha estat present, no ho ha fet  a través de la figura del seu alcalde, Àngel Ros, sinó a través de la 4a tinent d’alcalde, Sara Mestres. L’han acompanyat el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos, i la regidora per part de CiU Cristina Torrent.


El paer en cap, que ja va comunicar el divendres durant el Ple ordinari que no hi assistiria, es trobava inaugurant la Fira del Préssec de Pinyana. El mateix ha passat amb els alcaldes de Tarragona o l’Hospitalet de Llobregat, que tampoc no hi han assistit. D'altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, sí que ha fet entrega a Artur Mas de l’acord de Ple en favor del 9-N. En total, a les comarques de Lleida, les mocions han estat aprovades per més de 220 ajuntaments i consells comarcals.

En aquest acte simbòlic i de compromís del món local amb la consulta sobiranista del 9 de novembre, al qual han assistit més de 800 alcaldes, el president català ha destacat la "pinya" en favor del 9-N que suposa la majoria parlamentària, el suport institucional com el dels ajuntaments o les mobilitzacions socials faran que no es pugui "callar la veu del poble" català "per molt que ho intentin" des de l'Estat.

L'acte d'avui al Palau de la Generalitat es produeix poques hores després que aquest mateix escenari acollís la cimera entre Mas i els líders dels partits favorables a la consulta sobiranista -CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP-, en la qual van exhibir la seva "unitat" davant d'un procés sobiranista que "segueix endavant", tot i que no van concretar el calendari dels preparatius de la consulta. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat