Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros perdria la majoria absoluta i obtindria menys de 10 regidors segons el sondeig de TV3

CiU es quedaria entre 4 i 5, empatat amb el PP, mentre que ERC estaria entre 3 i 4 i Ciutadans i Crida per Lleida, entre 2 i 3

eleccions municipals,sondeig,TV3
Dades del sondeig realitzat per TV3.
El sondeig a peu d'urna de TV3, que s'ha donat a conèixer a les 20.00 hores, pronostica un daltabaix per al candidat del PSC, Àngel Ros, que podria baixar fins als 8 regidors, perdent així la majoria absoluta. Tot i la calma tensa que es respira a la seu del partit, la número 2 dels socialistes de Lleida, Montse Mínguez, ha afirmat que cal esperar l'escrutini final per fer una valoració, encara que ha volgut remarcar que segons els sondejos el PSC continuaria sent la força més votada i que "el govern s'hauria d'articular entorn a ells". També ha apuntat que "caldrà veure com l'augment de la participació afecta el panorama final". De fet, la participació a la ciutat de Lleida ha estat d'un 54,43%.


Segons aquest mateix sondeig, Convergència i Unió i Partit Popular obtindrien uns resultats similars, entre 4 i 5 regidors. Josep Gabarró, secretari del comitè executiu local de CDC, ha resumit la postura actual de CiU amb la paraula "prudència" i ha assegurat mantenir l'esperança que Lleida hagi passat pàgina de la majoria absoluta per tal que a partir d'ara "les coses es facin amb més consens i més diàleg". Joan Vilella, número 2 del PP de Lleida, ha recordat que els populars acostumen a treure millors resultats que en les enquestes "a causa del vot ocult que hi ha". Així, doncs, des del PP estan moderadament satisfets per les sensacions que tenen de les visites que han realitzat als col·legis electorals durant el dia"

Esquerra entraria amb 3 o 4 edils, la qual cosa ha estat valorada per Josep Maria Esquerra, cap de campanya d'ERC, com un "retorn a la tendència normal". Segons Esquerra, "cal pensar que ara no tenim cap representant a la Paeria, i això vol dir que qualsevol resultat que treguem serà positiu".

Finalment, Ciutadans i Crida per Lleida en tindrien 2-3 i Comú de Lleida i ICV se situarien entre 0 i 1. D'una banda, Ángeles Ribes, cap de llista de C's, ha puntualitzat que les paraules correctes que defineixen aquests sondejos són "satisfacció i prudència. Aquests resultats de 3 o 4 regidors confirmen el que s'havia dit fins ara, però falta que arribin els resultats finals per saber-ho del tot. Per tant, estem contents però encara ens hem de contenir". De l'altra, Pau Juvillà, el seu homònim a la Crida, ha volgut ser cautelós davant d'aquestes dades però ha assegurat que "aspirem a tot". Per últim, Eduard Baches, líder d'ICV, no parlarà fins que no es coneguin els resultats, però el seu president, Joan Miquel Ballesté, s'ha mostrat decebut per no haver aconseguit presentar-se amb una candidatura unitària d'esquerres que els haurien convertit en la segona força de l'Ajuntament, i Sergi Talamón, candidat del Comú, s'ha mostrat il·lusionat per tenir possibilitats reals d'entrar a la Paeria.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat