Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria i la Fundació Sorigué acorden la creació del Parc de les Arts a Lleida

Serà un jardí d’escultures a l’aire lliure, ubicat en el solar de 17.000 metres quadrats contigu a l’actual seu de la Fundació

Ana Vallés, Àngel Ros, conveni, Fundació Sorigué
Ana Vallés i Àngel Ros, signant al Saló del Retaule un conveni per a la creació del Parc de les Arts a Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida i la Fundació Sorigué van signar aquest divendres un conveni de col·laboració per a la creació d’un Parc de les Arts a la ciutat. El paer en cap, Àngel Ros, i la directora de la Fundació Privada Sorigué, Ana Vallés, van rubricar el document en què es plasma la voluntat de desenvolupar el projecte centrat en un jardí d’escultures a l’aire lliure, ubicat al solar de 17.000 metres quadrats contigu a l’actual seu de la Fundació a Lleida, a l’avinguda de l’Alcalde Pujol.


Durant la signatura del conveni, Ros va indicar que en l’acord, fruit de diverses negociacions, s’estableix una comissió tècnica que dissenyarà el Parc de les Arts, donant un nivell artístic important a la zona i resolent-hi una assignatura pendent. A més, va remarcar la responsabilitat social corporativa de la Fundació Sorigué, amb una especial sensibilitat per les persones amb dificultats.

Per la seva banda, la directora de la Fundació va assenyalar que la comissió tècnica del projecte començarà a treballar a partir de la setmana vinent, obrint-se a altres entitats socials i públiques. Segons Vallés, el projecte aportarà una zona lúdica a la ciutat amb el valor afegit que permetrà la visita a l’exposició d’escultures i a una altra zona d’arts escèniques.

Vallés també va confirmar que formaran part del Parc de les Arts dues peces de l’artista Antonio López, els caps de nen petit “Dia i Nit”, que ja van estar exposades en espais públics de Lleida fa tres anys. “Són peces que s’adeqüen al disseny final i que tenen un simbolisme especial per a la ciutat”, va indicar Vallés. Igualment, l’alcalde va afegir que en aquest jardí d’escultures s’hi podrien incloure els guanyadors dels Premis Visual Art de la Paeria, donat que el món de les arts plàstiques cada vegada és més gran.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va posar en relleu la col·laboració pública i privada a l’hora de tirar endavant aquest projecte inclusiu i innovador des del punt de vista d’espai públic. El Parc, que encara no està predeterminat, sorgirà d’un concurs d’idees per al projecte, al qual es poden sumar altres col·lectius. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat