Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Ple de la Diputació de Lleida aprova la construcció d’una pista d’atletisme a Mollerussa amb el malestar del PSC

També s’ha ratificat el projecte de la carretera que unirà Castellserà i Preixens i la construcció d'una plataforma experimental a Maials sobre els ametllers

Diputació de Lleida,Joan Reñé,
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, abans d'iniciar el Ple de maig. (Foto: Ares Valdés)
El Ple de la Diputació de Lleida de maig, celebrat avui divendres, ha estat curt però intens, sobretot pel sobresalt del PSC a causa de l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Mollerussa per construir una pista d’atletisme al parc de la Serra, que suposa una inversió de dues anualitats de 150.000 euros. Miquel Aguilà (PSC) ha demanat la retirada d’aquest punt fins al mes de juliol o agost per comprovar si aquests diners es podrien destinar a la resta d’equipaments esportius dels pobles, ja que creu que “són molts diners per destinar-los a un sol equipament i més quan aquest es troba allunyat dels escolars, que són els qui l’utilitzaran”. Aguilà també li ha retret al president de la Diputació, Joan Reñé, que “si Mollerussa no estigués governada per CiU no se li hagués donat aquesta subvenció”. 


Reñé, que s’ha quedat sorprès “perquè després d’aprovar nou convenis que sumen més de 4 milions d’euros només s’hagin sobresaltat amb Mollerussa”, ha instat que el PSC revisi les actes dels anteriors Plens celebrats perquè comprovi que “sempre que un poble ha demanat l’ajuda de la Diputació se li ha donat”. El conveni ha estat aprovat finalment amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PP i els vots en contra d’ERC i PSC.

Durant el Ple també s’ha aprovat l’execució d’una plataforma experimental a la finca que té la Diputació de Lleida a Maials de 10 hectàrees sobre el cultiu d’ametllers i de tòfona. “Aquest cultiu servirà per informar els pagesos de la zona, si podem plantejar el cultiu d’ametllers amb el canal Segarra-Garrigues i saber quina és la dotació d’aigua necessària”, ha explicat Reñé. La plataforma experimental serà gestionada pels tècnics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agrioalimentària (IRTA).

També s’ha aprovat el projecte constructiu de la carretera que unirà Castellserà i Preixens. “Finalment posarem solució amb aquesta llarga reivindicació que connectarà la plana de regadiu de Lleida, comunicant de forma fàcil i àgil les empreses de la zona amb el Segarra-Garrigues”, ha manifestat Reñé, que ha garantit que serà una “de les apostes de la pròxima legislatura”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat