Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Roberto Fernández pren posessió del càrrec de rector apostant per singularitzar la Universitat de Lleida

En un acte presidit pel conseller Mas-Colell, el reelegit rector va reclamar més suport a la Generalitat

Roberto Fernández, rector, acte d'investidura
Roberto Fernández, durant l'acte d'investidura com a rector. (Foto: Universitat de Lleida)
Roberto Fernández va prendre possessió aquest dijous com a rector de la Universitat de Lleida per als propers quatre anys. El rector va resultar guanyador de les eleccions celebrades el passat 5 de maig, on hi va optar el catedràtic de Química Ramon Canela, en obtenir el 50,6% del vot ponderat.


En l’acte d’investidura en el càrrec, el reelegit rector va marcar com a prioritats la creació d’una idiosincràsia acadèmica pròpia en el panorama universitari català i espanyol, singularitzar la recerca en agroalimentació, biomedicina, energia i desenvolupament territorial i afinar en les aliances internacionals. Fernández va dirigir-se als assistents tot exposant que cal crear un model de docència propi al voltant de classes no massificades, dobles titulacions, sistemes d'alternança, graus amb altres universitats i cursos virtuals, entre d’altres.

El rector va demanar a les empreses una col·laboració més estreta i al Govern de la Generalitat, més suport i comprensió, sobretot perquè la institució ha mantingut l'herència dels anteriors rectors d'acabar els exercicis pressupostaris sense dèficit.

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va felicitar el rector i va justificar la pujada de taxes per poder mantenir la qualitat de la universitat i va anunciar que es continuarà amb la flexibilització de l'estructura de graus.

Protesta dels estudiants

Aprofitant l’acte d’investidura, un grup d'estudiants va protagonitzar una protesta tot desplegant una pancarta on es podia llegir: "No a unes eleccions antidemocràtiques, si a una universitat participativa" i van llegir un manifest on reivindicaven una universitat amb preus públics assequibles per a tothom i més participativa. També van demanar que la UdL es retiri del Consorci Sanitari i van criticar la presència de Mossos a la Universitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat