Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Eduard Baches promet crear beques menjador per a la gent gran si surt elegit alcalde

El candidat ecosocialista també aposta per crear una oficina que gestioni el retorn de joves emigrats

Entesa,Eduard Baches,eleccions municipals,
Foto de la campanya d'Entesa,aquest matí al Camp d'Esports. (Foto: Entesa)
El candidat d'ICV-­EUiA i MES (Entesa), Eduard Baches, ha mostrat les seves propostes en benestar social i emigració juvenil al Mercat del Camp d'Esports. En la recta final de la campanya electoral, la candidatura ecosocialista ha presentat diferents mesures, entre les quals hi ha la de beques menjador per a persones grans i la posada en marxa d'una oficina municipal dedicada de forma exclusiva a facilitar el retorn dels joves que han marxat fora perquè no han trobat oportunitats laborals a la seva ciutat.

L'objectiu de les beques menjador és, segons Baches, "donar suport a les persones grans que no tenen garantida la seva dignitat". Pel cap de llista, "massa sovint les administracions obliden les greus conseqüències que ha tingut la crisi amb les persones grans, absorbides per la precarietat, la indefensió i la soledat". Amb aquesta mesura, els usuaris tindran les seves necessitats alimentàries cobertes, a més d'evitar l'exclusió gràcies a l'establiment de relacions socials entre les persones. 
 
D'altra banda, el candidat d'ICV-­EUiA-­MES ha proposat la creació d'una oficina municipal dedicada a gestionar el retorn dels joves lleidatans emigrants que han marxat de la ciutat en busca feina. Per Eduard Baches, "estem formant acadèmicament a Lleida les millors generacions, però aquí no tenen la capacitat de tenir una vida digna perquè no se'ls estan oferint llocs de treballs dignes i estables i estan marxant a altres indrets". Baches ha qualificat "d'esgarrifós" que 15.000 joves de les comarques de Lleida estiguin actualment en altres ciutats d'Europa i altres 9.000 en altres zones de l'Estat.    
 
L'oficina municipal se centraria a establir una xarxa de contactes i complicitats amb el món empresarial lleidatà per gestionar les ofertes laborals existents, potenciant la creació de llocs de treball al voltant de "l'economia verda per fer de Lleida la capital de Catalunya en aquest àmbit". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat