Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú de Lleida publica els comptes al detall de la seva campanya electoral i insta la resta de forces polítiques a fer-ho

L'agrupació electoral ha finançat la publicitat a través dels adherits i simpatitzants amb un total de 2.263,69 euros

Comú de Lleida,eleccions municipals,transparència,campanya electoral,
El Comú ha escenificat el rebuig a la publicitat postal de tot tipus no sol·licitada dipositant moltes cartes no desitjades al contenidor blau. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha fet públics aquest matí els comptes de la seva campanya electoral, que ascendeixen a 2.263,69 euros. Amb una bugada "per acabar amb l'opacitat a l'Ajuntament, i estenent de forma simbòlica els comptes davant la Paeria", ara l'agrupació insta la resta de partits a fer el mateix, ja que "durant la campanya tots ells s'han omplert la boca de desitjos de transparència, i ara és ja el moment de demostrar-la amb fets". 

Els adherits i simpatitzants de l’agrupació d’electors són els que han finançat la campanya electoral, "que ha fugit de la invasió propagandística d’espais públics i privats". La campanya, d’acord amb els principis del Comú de Lleida, no s’ha centrat en la promoció d’una cara, un eslògan i unes sigles, sinó en el diàleg amb la gent a les places i a les xarxes, per explicar el projecte i recollir les aportacions i preocupacions de la gent que ha participat en les dotze taules rodones programades al carrer i les més de trenta parades informatives als barris. 

El baix cost de la campanya i els materials utilitzats "responen també a la voluntat del Comú de Lleida d’evitar costos innecessaris en l’activitat política i d’impulsar un model de ciutat respectuós amb el medi ambient". Per això, han escenificat el rebuig a la publicitat postal de tot tipus no sol·licitada dipositant moltes cartes no desitjades al contenidor blau.

“El canvi ja ha començat. Fins ara hem pogut controlar i fiscalitzar des de fora maneres de fer que no responen en absolut a un govern responsable i transparent. I ara volem que la ciutadania entri amb nosaltres a la Paeria per tal de canviar més coses” ha valorat Sergi Talamonte, que ha afegit: “Perquè només amb ser-hi, ja podrem estar pendents de fins a l'últim cèntim que es gasti dels diners de tothom. La transparència no és un concepte buit. La transparència té més sentit que mai si volem que no ens estafin més.”

En el pla de xoc que han ideat per als primers sis mesos, la candidatura ciutadana es compromet a que totes les propostes, debats i processos de presa de decisions de l'Ajuntament, així com la documentació i les agendes de Plens municipals, comissions i càrrecs polítics siguin públiques i accessibles amb antelació. Es prioritza també tot procés d’auditoria de l’acció municipal, començant per una auditoria del deute municipal, prèvia a una consulta ciutadana sobre les accions a emprendre en cas que aflori deute il·legítim. En la mateixa línia, es proposa una auditoria dels serveis públics, que permeti avaluar la qualitat i eficiència dels serveis prestats per l’Ajuntament i dels serveis externalitzats.

Les mesures de transparència inclouen també el desenvolupament, en un màxim de dos anys, d’un sistema tècnic que faci accessible i comprensible tota la informació detallada dels comptes, les contractacions i les concessions administratives de l’Ajuntament. A més, el Comú es compromet a que tots els càrrecs electes facin pública la seva declaració de béns i retribucions tan bon punt preguin possessió d’aquestes responsabilitats i, finalment, ho tornin a fer en acabar el mandat.


Per culminar la campanya, el Comú ha preparat una festa el divendres 22 a la plaça Sant Joan per "compartir el nostre entusiasme, l’alegria d’haver arribat fins aquí assolint els reptes que s’han presentat pel camí". Ho celebraran amb música en directe dels grups Ella nos vuelve decentes i Lauzeta, amb projeccions de vídeo i una exposició d’idees.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat