Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àlex Màrquez, preocupat per la seva situació en la classificació i les curses de Moto2

El cerverí ha estat a la Diputació de Lleida, juntament amb tota la seva família i el seu germà Marc Màrquez, on s’ha presentat el llibre 'Àlex Màrquez, un campió amb estrella'

Àlex Màrquez, Marc Màrquez, llibre, Emilio Pérez de Rozas, Diputació de Lleida, motociclisme
Àlex Màrquez, amb la seva família i Emilio Pérez de Rozas. (Foto: Òscar Buetas)
L’inici de temporada a Moto2 no ha estat el desitjat per al cerverí Àlex Màrquez, ja que fins al moment només ha aconseguit catorze punts. Tot i així, el lleidatà s’ha mostrat confiat en dir que “estem aquí per millorar. Anem pel bon camí i això és del que es tracta”. Però ha manifestat que “estic una mica preocupat, perquè no estic en les posicions per les quals voldria lluitar. Ara és la situació en la qual ens toca estar i de la qual hem de sortir, així que estic motivat per anar a millor”. Així ho ha expressat en les declaracions que ha realitzat posteriorment en la presentació del seu llibre Àlex Márquez, un campió amb estrella.


En aquesta línia, Àlex Màrquez ha esmentat que Moto2 és una categoria molt difícil en la qual pot succeir qualsevol cosa, “i el que m’està succeint era una de les possibilitats que hi havia quan vaig pujar de categoria”. Per tant, després de cinc curses és el moment de seguir fent passos cap endavant. “Els passos que hem donat han estat tard i el que donem diumenge no el donem el dissabte. Això provoca que sortim molt endarrere a la parrilla del sortida del Gran Premi. Hem de millorar els dissabtes, perquè els diumenges agafem el ritme dels de davant”.

De la mateixa manera, l’objectiu es preparar el 2016, “que serà l’any important i quan hem de poder lluitar pels tres primers”. Per tant, aquesta temporada ha de ser la d’assentar-se en la categoria “i crec que tinc les armes per fer-ho”. També ha reconegut que té moments de patiment, ja que “gaudeixes quan estàs lluitant pels llocs davanters i ara el que he de fer es concentrar-me i canviar el plantejament del cap de setmana per fer els passos més ràpids”. Malgrat tot, no s’ha marcat cap data límit per començar a pensar en exclusiva en la propera temporada: “He de lluitar fins al final i també he d’intentar que en el final de temporada siguem competitius o el més aviat possible. Els propers tres circuits són dels meus favorits i he de fer aquest pas que ens falta”.

Finalment, ha esmentat que un dels seus somnis és poder competir amb el seu germà a MotoGP, però ara el primer és guanyar el campionat de Moto2.

El llibre d’un gran pilot

D'altra banda, la sala d’actes de la Diputació de Lleida ha acollit la presentació del llibre oficial del pilot Àlex Màrquez titulat Àlex Màrquez, un campió amb estrella, amb pròleg del seu germà Marc Màrquez, text d’Emilio Pérez de Rozas i fotografies de Mirco Lazzari. L’obra apropa el lector a la història de l’Àlex Márquez, a la vida tant dins com fora dels circuits d’aquest jove campió. La publicació explica la seva trajectòria de primera mà, una història de talent i sacrifici, de valentia i perseverança.

A través d’aquesta obra es donen a conèixer aspectes de la seva vida personal i familiar, la relació amb el seu germà Marc, del seu caràcter i de la seva curta però fructífera trajectòria. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; dels pilots Àlex i Marc Márquez; de l’autor del llibre, Emilio Pérez de Rozas, i del director de l’editorial Lunwerg, Javier Zaldúa.

Abans de l’acte de presentació, Reñé ha rebut els dos pilots i l’Emili Alzamora al seu despatx, on han fet un repàs de la temporada, i l’Àlex ha obsequiat al president amb un casc signat per ell. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha ressaltat els valors que dia a dia demostren els dos pilots i que es basen en el treball, el sacrifici, l’esforç i la capacitat de superació. Reñé ha manifestat la seva satisfacció perquè dos lleidatans com l’Àlex i el Marc Márquez “ens representin i portin les comarques lleidatanes arreu del món”. Reñé ha agraït l’Àlex el fet de compartir amb aquest llibre les seves vivències. A més, ha sorprès els assistents explicant com Marc Màrquez ha rebutjat la seva corresponent ajuda de la Diputació perquè aquesta sigui derivada a altres joves pilots que estan començant.

L’acte de presentació també ha comptat amb l’assistència dels pares i avis dels germans Márquez, així com d’alguns membres de l’equip d’Àlex Màrquez de l’any passat i nombrosos nens i nenes seguidors dels pilots, que han omplert la sala d’actes.

Davant dels seus seguidors, Àlex Màrquez ha explicat que el llibre explica les seves vivències del darrer any, amb les situacions més dures i els moments més alegres, com l’obtenció del títol de campió del món de Moto3. “La clau és treballar i lluitar pel teu somni, perquè ningú no et donarà res sense sacrifici, no has de deixar de divertir-te, però treballant intensament”, ha afirmat Àlex. També ha recordat com els inicis van ser molt durs, tant per a ell com per a la seva família, i que tenia com a ídol, curiosament, a Dani Pedrosa.

Marc Márquez, que ha fet el pròleg del llibre, ha destacat que el seu germà Àlex s’ha guanyat el respecte i un merescut lloc al motociclisme gràcies al seu esforç i talent i ha deixat de ser “el germà d’en Marc Márquez” per convertir-se en el campió del món de Moto3. També ha recordat les hores prèvies a la disputa del Gran Premi on l’Àlex es va proclamar campió del món. Per la seva banda, l’autor de l’obra, Emilio Pérez de Rozas, ha indicat que a l’hora d’escriure el llibre ha intentat que el lector comenci a llegir-lo i no pari fins al final, ja que és una història de fe, de creure en un mateix i lluitar per allò que un desitja. Finalment, el director de l’editorial Lunwerg, Javier Zaldúa, ha explicat que el llibre d'Àlex Márquez desperta un interès més enllà dels aficionats a les motos, perquè transmet altres valors com la tenacitat, la superació i el treball en equip. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat