Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Joaquín Prado demana un pas endavant del Força Lleida de cara a la propera temporada

L’entrenador de l’Actel Força destaca el compromís i l’entrega de tota la plantilla i manifesta que la seva renovació encara està a l’aire

Joaquín Prado, LEB Or, bàsquet, Actel Força Lleida
Joaquín Prado, durant la roda de premsa. (Foto: Òscar Buetas)
L’Actel Força Lleida va fer història en arribar a les semifinals del play-off d’ascens a l’ACB. Per aquesta raó, el tècnic del conjunt lleidatà, Joaquín Prado, ha afirmat avui que el “club ha finalitzat una primera etapa” i que ha de fer un pas més endavant per tal de ser més ambiciosos. “S’hauria de produir un augment pressupostari i de perspectiva i ser més ambiciosos que no només mantenir la categoria, però s’ha de renovar una part important del bloc i reforçar-lo per tal de lluitar en un futur per l’ascens”, ha afirmat. Per aquesta raó, “aquest moment d’impàs s’ha de produir ja”, una cosa que ja ha comunicat al president, Félix González.


En aquest sentit, en la corresponent roda de premsa que ha fet per tal de fer una valoració de la temporada, Prado també ha afirmat que la seva renovació encara està a l’aire. De fet, ha apuntat que el màxim dirigent ja va mostrar el seu interès per la seva renovació i per fer un contracte de llarga durada, però “no s’ha concretat res ni tampoc hi ha oferta. Un cop es manifesti, s’haurà de valorar tot”. El que sí que té clar és que “si l’objectiu és estar entre els cinc primers amb un pressupost com el d’aquesta temporada no seré l’entrenador, perquè ens estaríem enganyant”. Així, ha esmentat que si es vol lluitar per l’ascens s'hauria d'augmentar fins a un 80% el pressupost, “però s’ha de saber què volem i què vol la gent”.

A més, també ha recordat que l’entitat esportiva va superar “una situació insalvable” després del març de 2013 amb molta “serietat”. L’any passat ja es va fer un pas més cap endavant, de la mateixa manera que aquesta temporada 2014-2015, “tot i que en l’àmbit esportiu hem fet quatre passes”. Però “s’ha d’entendre perquè hem jugat les semifinals”.

La cohesió del grup, clau per aconseguir l’èxit

El preparador, Joaquín Prado, ha fet un repàs ràpid d'ençà que es va començar a construir la plantilla de cara a la temporada 2014-2015 el 15 de juliol, “molt tard i amb dificultats, comptant només amb el contracte de Marc Rubín de Celis”. Va ser un treball dur i complicat que a dia d'avui encara recorda. Va ser el 25 d’agost quan va començar la pretemporada a falta d’una última incorporació, que es va materialitzar a l’octubre amb Fakuade.

Des de llavors, tres factors han estat determinants. El primer va ser en pretemporada, en la Lliga Catalana, quan es van veure superats pel CB Tarragona, un conjunt de la LEB Plata: “Ens vam adonar que si no estàvem al 100% i érem competitius ho passaríem malament”. El segon es va produir quan va començar la campanya de lliga, amb un inici de calendari complicat, ja que després de descansar la segona jornada els lleidatans van vèncer a la pista del Clínicas Rincón (66-74) i en el següent partit van guanyar al Barris Nord el poderós Ourense l’últim segon (72-71): “Això ens va donar molta confiança”. Finalment, el tercer es va produir quan després de perdre a la pista del Ford Burgos es va encadenar una gran ratxa de sis victòries consecutives, que va fer possible una segona volta brillant. “La competitivitat es va veure reflectida en el play-off contra el Palma Air Europa, en unes parts del primer partit de semifinals contra Ourense i en el segon enfrontament”, ha sentenciat Prado.

El que ha destacat per sobre de tot com a fonamental per entendre els resultats que s’han aconseguit aquesta campanya ha estat que “hem tingut una plantilla exemplar, sobretot en l’àmbit extraesportiu. Han estat un exemple de comportament, esforç i actitud. Aquest planter el recordarem durant molts anys”. A més, ha volgut tenir paraules d’agraïment per a tots els joves jugadors que han permès que es realitzessin bons entrenaments, així com per al cos tècnic, l’afició, la directiva i tots els treballadors del club.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat