Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els moros es fan amb el control de Lleida en guanyar els cristians

Més d’un miler de persones desfilen amb les comparses mores i cristianes lliurant-se a la batalla final a la Seu Vella amb victòria mora

Moros i Cristians, Seu Vella, Lleida
Moment en què els Moros guanyen els Cristians. (Foto: Òscar Buetas)
Lleida torna a ser mora. Després que els Cristians hagin estat al capdavant de la ciutat aquest últim any, el bàndol moro va ser el guanyador de la batalla lliurada al pont llevadís de la Seu Vella. Després dels parlaments de la comtessa cristiana de la comparsa dels Pallaresos i del caid moro de la comparsa Al·leridis, obra de Jose Galán, la ciutat va caure rendida i durant el pròxim any serà comandada pels moros, seguint la tradició d’alternar el bàndol guanyador.

Els lleidatans i les lleidatanes van viure el dia gran de la Festa de Moros i Cristians, sortint al carrer i gaudint de la recreació històrica que enguany complia vint anys i que és l’única a Catalunya. La desfilada de les sis comparses -les tres cristianes, amb els Anglesola, els Pallaresos, i els Urgellencs, i les tres mores, amb els Bana-Hud, els Musa i els Al·leridis, juntament amb els arquers, els grups de ball, els falcons i els cavalls, entre d'altres- van lluir els seus vestits, impregnant l’ambient al seu pas de majestuositat, color i ambient festiu. Es van concentrar a la Seu Vella per iniciar la sortida des de la Porta del Lleó. El recorregut va continuar pel carrer Cavallers, l’avinguda de Blondel i l’avinguda de Madrid per acabar davant la Paeria.

S’ha de recordar que enguany van estar presents a la festa diversos representants d’associacions de Moros i Cristians del País Valencià, pregoners i dos experts que faran el recull històric de les festes. Com en altres ocasions, també es van acreditar mitjans de fora, com la revista francesa Cap Catalongne, que va fer-ne el seguiment aquest cap de setmana.

La ciutat es va transformar durant el cap de setmana per acollir la festa. De fet, el dissabte es va fer la recreació de les ambaixades, a la plaça de la Paeria, i ahir es va fer la desfilada infantil i el concurs de bandes, amb Ilerband i la Banda Municipal de Fraga com a triomfadores d’aquesta edició.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat