Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú estalviarà més de 6,5 milions d'euros aplicant un pla de xoc que "atengui les persones i no pagui sobresous"

Algunes mesures són un increment en inversió social de 5 milions d'euros el 2016 o un fons de rescat ciutadà d'1 milió d'euros per ajudar famílies que pateixen pobresa energètica

Comú de Lleida,eleccions muncipals,
Taula informativa d'avui diumenge del Comú de Lleida. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha redactat un pla de xoc per al primer any i mig de legislatura basat en un estudi de les partides pressupostàries de la Paeria, “que obren la possibilitat a fer retallades on realment cal fer-les i fent inversions socials que resolguin les necessitats de les persones per afavorir unes condicions de dignitat de tots i cadascun dels seus veïns i veïnes”.


El Comú de Lleida aporta al pla de xoc un document annex on detalla que es poden estalviar 6.650.000 euros en algunes partides. La més important és la inversió en obra nova, de la qual es proposa retallar 4 milions d'euros dels 4.731.955 euros pressupostats enguany. El Comú de Lleida no està disposat a assumir cap obra nova “mentre hi hagi a la ciutat persones sense les necessitats mínimes vitals cobertes.

Una altra partida de la qual es pot reduir una quantitat important és la de contractes de prestacions i serveis. Actualment es dediquen més de 12.233.000 euros a aquest concepte i el Comú proposa retallar-la en un milió, “ja que els preus dels serveis han anat a la baixa durant l'any”.

D'altra banda, des del Comú s'aposta per aplicar l'austeritat als sous que cobren els alts càrrecs. El 2015 estan pressupostats més d’1.217.000 euros de diners públics per a retribucions bàsiques i altres remuneracions a alts càrrecs com regidors i l'alcalde. Amb el pla de xoc es reduiria en mig milió d'euros. De fet, el Comú considera que “cobrar dietes i sobresous amb la situació d'emergència social que es viu al carrer és no tocar de peus a terra, per molts discursos socials que es facin”. El Comú entén que, a banda de reduir les seves retribucions, cal avaluar la funció d'aquests assessors i analitzar si la seva feina beneficia a la ciutat o al partit polític que hi ha al govern. El pla de xoc també aposta per reduir com a mínim en 100.000 euros el fons d'ajustament pressupostari de què disposa lliurement l'alcalde, que actualment ascendeix a 318.000 euros.

A banda, l'agrupació d'electors també proposa optimitzar recursos en ordenació i promoció turística, retallar en comunicacions postals 200.000 euros i rebaixar en mig milió el pagament d'interessos, “ja que el ministeri d'Hisenda ha concedit crèdits sense interessos”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat