Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Nit dels Museus a Lleida rep 4.000 visitants

Els vuit equipaments museístics van obrir les seves portes de les 20.00 hores a les 00.00 hores de forma gratuïta amb activitats complementàries

desfilada, moda, Museu de Lleida
La gent va poder gaudir d'una desfilada al Museu de Lleida. (Foto: Òscar Buetas)
La Nit dels Museus ha tornat a seduir els lleidatans en el vuitè any consecutiu que s’organitza. Els equipaments públics i privats que s’han adherit a la iniciativa han rebut uns 4.000 visitants en aquesta jornada que va tenir lloc ahir dissabte, de les 20.00 hores a les 00.00 hores. 

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha assegurat que la Nit dels Museus està consolidada a la ciutat i ha destacat l’esforç que han fet els diferents espais museístics per oferir activitats especials. La iniciativa permet conèixer els museus en un moment diferent del dia a l’habitual i amb propostes variades, fet que atrau el públic. 

Els assistents al Museu d’Art Jaume Morera van gaudir de la trobada amb Joaquim Ureña en motiu de l’exposició "El taller expandit" que aquest autor mostra actualment a l’espai. També es van fer visites comentades a les altres dues mostres, la col·lecció del Museu i "Nit de Lluna" de Leandre Cristòfol.

El Centre d’Art la Panera va fer recorreguts guiats a les exposicions de la Biennal Leandre Cristòfol i de la Transició Democràtica, a més del Centre de Documentació i de l’Espai Minipanera.

El Museu de l’Aigua va presentar l’espectacle teatral El noi de Sucre al Campament de la Canadiense, juntament amb les portes obertes en aquest espai i al Dipòsit de l’Aigua.

El Roda Roda va mostrar la peça del trimestre, un Dodge 3700 GT, a més d’una visita guiada per la col·lecció de vehicles.

Al Museu de Lleida les portes obertes es va complementar amb una desfilada de moda de roba interior antiga, amb molt èxit, i a la Fundació Sorigué es va fer una representació teatral. Igualment, el CaixaForum, que aquests dies acull la mostra dedicada a Georges Méliès, va organitzar una visita-taller dedicada a la màgia del cinema i una projecció de vídeos.

Amb aquesta oferta, Lleida s’ha afegit a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que organitza cada any el Consell Internacional dels Museus, l’ICOM.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat