Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Set famílies poden ocupar ja els habitatges de protecció oficial en règim de lloguer social

Els habitatges, d’entre dos i tres dormitoris, són en règim de lloguer per tres anys i les rendes oscil·len entre 170 i 248 euros mensuals

habitatge, protecció oficial, Lleida
Moment de l'entrega de les claus. (Foto: Hermínia Sirvent)
L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, ha lliurat avui les claus de set habitatges de protecció oficial en règim de lloguer social situats al carrer Cavallers i al carrer Nou del Centre Històric.


Un total de 460 nous habitatges de protecció oficial s’han construït en els darrers anys a Lleida. L’Ajuntament de Lleida gestiona aproximadament uns 500 habitatges de protecció oficial a la ciutat, dels quals uns 250 són propietat municipal. A més, des de la creació de la Mesa d’Emergències el 2013 s’han entregat un total de 109 a famílies en situacions d’emergència. Unes xifres que, segons el paer en cap, posen de manifest l’aposta de la política municipal pel desenvolupament del dret a l’habitatge a la ciutat.

Els habitatges del carrer Cavallers i carrer Nou tenen entre 50 i 70 m2 i són de dos o tres habitacions. El contracte és en règim de lloguer social per tres anys a un preu que oscil·la entre 170 i 248 euros mensuals. Els adjudicataris d’aquests habitatges provenen del Registre de Sol·licitants i complien els requisits per accedir a aquesta promoció. El paer en cap, Àngel Ros, ha remarcat l’efecte que aquest nou lliurament de claus té sobre el Centre Històric, ja que “d’aquesta manera també s’ajuda a canviar la fisonomia del barri, aportant-hi vida, gent i activitat”.

Els habitatges s’han de destinar a residència habitual i permanent per part de l’arrendatari. Els requisits per accedir a aquests pisos de protecció oficial són estar empadronat a Lleida amb una antiguitat de tres anys immediatament anteriors a la data d’inici del procediment d’adjudicació, ser de nacionalitat espanyola o qualsevol altra nacionalitat amb permís de residència permanent vigent, no ser titulars de ple domini o d’un dret real d’ús o gaudir sobre algun habitatge a Lleida i complir els requisits d’ingressos de la convocatòria.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat