Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Junta Electoral ordena la retirada de totes les estelades dels espais públics

L'entitat, que ha estudiat una denúncia de Societat Civil Catalana, considera que vulneren el principi de neutralitat del període electoral

Rafael Casanovas, plaça, Tàrrega, estelada
Imatge de l'estelada de la plaça Rafael Casanovas de Tàrrega. (Foto: PP)
La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit aquest dijous ordenar la retirada durant la campanya de totes les estelades que es trobin en "edificis públics i locals electorals de Catalunya", com podrien ser ajuntaments, places, equipaments municipals, etc. La resolució respon a la denúncia de Societat Civil Catalana (SCC) que  va denunciar la presència d'estelades hissades en espais públics de 323 municipis de Catalunya. La Junta Electoral ha considerat que la seva presència vulnera el principi de "neutralitat" que ha de regir un període electoral i ha ordenat que s’efectuï la seva retirada en els propers dies.


En aquest sentit, el regidor i candidat del PP a l’alcaldia de Tàrrega, Joan Pujal, ha denunciat davant la Junta Electoral de Cervera la presència d’estelades a les faroles del municipi. Pujal s’ha referit a les banderes independentistes ubicades a la plaça del Carme, carrer Folch i Torres i plaça Rafael de Casanovas i n’ha demanat la retirada.

Joan Pujal també ha demanat que es retirin les pancartes col·locades per diferents partits polítics que fan referència a la campanya del passat 9-N, ja que, segons l’article 50.2 de la LOREG, “queda prohibit l’ús d’imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat