Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida escalfa motors per celebrar la 20a Festa de Moros i Cristians

La representació de cultura popular omplirà aquest cap de setmana els carrers de Lleida amb la participació de més de mil persones

Festa de Moros i Cristians,Lleida,Montse Parra,Tere Mayoral,
Presentació de la 20a Festa de Moros i Cristians de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida escalfa motors per celebrar la vintena edició de la Festa de Moros i Cristians, que se celebra durant tot el cap de setmana amb la participació de més de mil persones. La Festa de Moros i Cristians, un dels actes festius més participatius de Lleida, en paraules de la regidora de Cultura, Montse Parra “és una festa que mai és igual i canvia cada any en funció de la capitania i la comparsa, per tant, la història que es representa sempre és novetat. Cal destacar que cada any s’incrementa el nombre de lleidatans que hi participen”.


Com a grans novetats, la tribuna de convidats comptarà amb la presència de presidents de diferents associacions de Moros i Cristians del País Valencià, pregoners i també dos experts que realitzaran el recull històric de les festes. També s’han acreditat periodistes de la revista francesa Cap Catalogne que seguiran l’acte durant tot el cap de setmana. La capitania cristiana anirà acompanyada per un ballet lleidatà i un grup d’arquers de recreació medieval, Els Falcons de Lleida. En aquesta edició, la Fundació la Manreana participarà en les diferents desfilades amb els seus cavalls.

La presidenta de l’Associació de Moros i Cristians, Tere Mayoral, ha subratllat que “els parlaments de les ambaixades són diferents cada any i fan una pinzellada a la realitat afegida en un moment històric. José Galán serà l’encarregat d’elaborar els parlaments dels capitans d’aquesta edició. Cal destacar, com a actes programats en relació amb la Festa de Moros i Cristians, el concurs de cartells, el guanyador del qual ha estat Rubén Lucas García amb l’obra Aigua i foc, i el setè concurs de fotografia Xavier Aluja. 

La Festa de Moros i Cristians s’inicia dissabte amb un vermut medieval a la plaça Sant Francesc. La plaça també serà l’escenari de l’assaig infantil i el berenar en companyia del caragol Banyetes ja a la tarda. Tot seguit, tindran lloc les ambaixades i els parlaments a la plaça Paeria i el bàndol moro farà el seu primer intent per tal de reconquerir la ciutat.

El dia gran de la festa serà diumenge amb l’entrada infantil i desfilada pels carrers de Lleida fins arribar a la plaça Sant Joan, on tindran lloc la tradicional presentació de les bandes de música i el concurs. La festa continuarà amb una concentració de les comparses darrere de la Porta del Lleó de la Seu Vella a les 18.30 h. L’inici de l’entrada i la desfilada de lluïment es farà per carrer Cavallers, avinguda Blondel i avinguda Madrid fins a la Paeria. A les 21.30 h tindrà lloc la tradicional batalla de Moros i Cristians i els parlaments de les ambaixades al pont llevadís de la Seu Vella. El bàndol guanyador d’enguany, el moro, prendrà possessió de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat