Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La bicicleta, el mitjà de transport que guanya

Una cinquantena d’alumnes de secundària participen en la 3a Cursa Escolar de Mobilitat

cursa, mobilitat sostenible, bici, bicleta, ATM
Alumnes dels tres instituts han realitzat el recorregut en bicicleta, la clara vencedora. (Foto: Laia Dolcet)
Una cinquantena d’alumnes de secundària dels instituts Torre Vicens, La Mitjana i Maria Rúbies han participat aquest matí en la 3a Cursa Escolar de Mobilitat per determinar quin és el mitjà de transport més econòmic, més ràpid i menys contaminant.


Després de la cursa, la bicicleta s’ha erigit com el mitjà de transport guanyador en tots els trajectes, amb una velocitat mitjana de 10 km/h. Per la seva banda, el viatge en cotxe ha resultat el més car (quatre vegades més que anar en bus), la qual cosa suposa l’emissió del doble de partícules de CO2.
 
L’objectiu de l’activitat és treballar de forma pedagògica i amena els avantatges dels mitjans més sostenibles per desplaçar-nos per la ciutat. Per aquest motiu, la cursa ha sortit des de cada centre fins a la plaça Sant Joan amb els diferents mitjans de transport: a peu, en bici, en bus i en vehicle privat. Un cop arribats a la meta, s’ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans en el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants que s'han generat.
 
L’activitat, organitzada per l’ATM de Lleida i la Paeria, s’ha realitzat en col·laboració amb l’Associació per a la Promoció del Transport Públic en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura Europea, que enguany celebra la seva 15a edició. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat