Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros advoca per la industrialització davant de més de 400 empresaris

El candidat del PSC per Lleida exposa les propostes en matèria econòmica i espera revalidar la majoria absoluta

Àngel Ros, míting
Àngel Ros, durant el seu míting davant dels empresaris de Lleida. (Foto: Laia Dolcet)
En un dinar que va reunir més de 400 empresaris, el candidat socialista i aspirant a revalidar l'alcaldia, Àngel Ros, va exposar aquest dimecres la seva voluntat de transformar Lleida amb la mirada centrada en la industrialització.


Àngel Ros, que va explicar el full de ruta en matèria econòmica i industrial, va dirigir-se als empresaris per demanar-los la seva complicitat i exigir un esforç per industrialitzar la ciutat, la gran tasca pendent: “Lleida té un entorn basat en una economia agrícola, ramadera i agroalimentària, que és el primer sector de Catalunya, però ara cal fer el pas cap a la indústria”. El socialista va destacar la cohesió social com a factor de competitivitat i progrés i va remarcar que el salt que s’ha fet posicionant Lleida com a societat de la informació, amb la implantació del Parc Científic i Tecnològic, ara s’ha de fer en el sector industrial.

Per la seva banda, el candidat socialista i actual segon tinent d'alcalde, Rafel Peris, va assenyalar el parc de les Basses com un dels projectes de ciutat més ambiciosos i de llarg recorregut: “Era més fàcil fer quatre arranjaments i deixar un espai per fer-hi la mona, però hem volgut ser més ambiciosos”. Peris també va destacar com a prioritats la millora del polígon del Segre i la creació del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. Així mateix, va remarcar que Lleida destaca pel seu esperit emprenedor amb un radi de 77 empreses per cada 1.000 habitants, una proporció només superada per Barcelona.

"Fàbrica de somnis"

La més entusiasta va ser Montse Mínguez, la número dos de la candidatura i actual responsable d’Economia. Mínguez va voler remarcar una bona salut financera del consistori i va sortir al pas negant que l’Ajuntament tingui un dels IBI més cars de l’Estat i assegurant que, en realitat, el rebut mig és de 460 euros, la qual cosa els situa en la posició 29. També va negar un gran endeutament de l’Ajuntament: “Tot i computar el deute de l’EMU, ens situarem en un deute del 109%, encara per sota del que marca la llei (un 110%)”.

Durant la seva intervenció, Mínguez va aprofitar per enaltir efusivament la figura de l’actual alcalde i va recalcar que aquest té més il·lusió ara que quan va començar. En definitiva, un discurs "ensucrat" que va completar amb un entusiasta “Àngel Ros és una fàbrica de somnis”.

D'altra banda, Ros va referir-se a les eleccions exclusivament en clau municipal i va remarcar que centra les expectatives a revalidar la majoria absoluta, tot i que no tanca la porta a pactar acords amb altres forces polítiques. Tot i això, va puntualitzar que, al contrari de l’anterior oposició, en aquesta campanya es manté un discurs més bel·ligerant: “Es busca més la confrontació”, va dir.

Segons el candidat socialista, la majoria absoluta “és compatible amb el concepte de transparència” i “no té res a veure amb el poder absolut”. En el seu discurs també hi van tenir cabuda dues referències “sentimentals” a projectes cabdals de la legislatura: la Seu Vella com a candidata a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i la recuperació de les Basses amb el Parc dels Barrufets.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat