Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Famílies de Lleida podran hostatjar els pianistes d’arreu del món que concorren al concurs Ricard Viñes

El certamen lleidatà més internacional incorpora una pràctica que ja es realitza a molts concursos musicals

concurs Ricard Vinyes, piano, Montse Parra
L'organització del concurs Ricard Vinyes. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’edició XXI del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes s’atansa encara més a la ciutadania. El certamen, que tindrà lloc del 28 de juny al 2 de juliol, ofereix la possibilitat a veïns i veïnes de Lleida d’acollir al domicili particular els joves pianistes participants, que procedeixen d’arreu del món.

De moment ja s’hi han inscrit 24 famílies. La proposta està oberta al conjunt de la ciutat, tot i que s’ha fet una especial difusió entre l’Escola Municipal de Música i el Conservatori i, també, a l’Escola Oficial d’Idiomes, per l’interès que pot representar entre el seu col·lectiu, per raons d’idioma o musical, conviure uns dies amb un jove d’alguns dels països d’origen, que poden ser Xina, Alemanya, Japó, Rússia i molts d’altres de zones francòfones, germàniques o anglosaxones. Les edats dels concursants oscil·len entre els 18 i els 28 anys.

Els interessats en acollir algun concursant poden omplir un formulari al web. La directora de l’Auditori, Puri Terrado, ha especificat que no és imprescindible tenir piano al domicili, perquè els participants ja disposen dels instruments del Conservatori per assajar. L’edil d’Educació Jesús Castillo s'ha referit al Concurs Ricard Viñes com una de les cites més destacades que se celebren a la ciutat i amb un “espectacular” nivell d’internacionalització. “Posa Lleida al mapa, sobretot en el món de la música, amb un segell de qualitat i consolidat després de vint edicions”, ha dit.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha posat de relleu l’enriquiment cultural que aportarà l’allotjament en domicilis particulars. El secretari del concurs, Jordi Benseny, ha explicat: “L’acolliment en famílies se sol oferir en concursos internacionals de l’estil del nostre. Acostuma a donar bons resultats perquè, a part de l’abaratiment de costos que representa per al concursant -a més del transport, l’allotjament és un capítol important-, s’hi afegeix la relació de la ciutat amb el concurs. Això significa que hi haurà intercanvi cultural i les famílies estaran especialment convidades a venir a les activitats”. Benseny ha subratllat que els joves arriben de països molt llunyans i que, per a alguns d’ells, Lleida representarà la primera estada que realitzen a Europa. Ha afegit que el perfil dels participants són persones molt responsables, disciplinades i centrades en l’estudi del piano.

Com en els anys anteriors, el nombre de pianistes candidats ha superat amb escreix la quarantena de places de què disposa el concurs i ha calgut realitzar una preselecció. L’organització ha destacat l’elevada qualitat dels aspirants. Josep Lluís Boix ha assenyalat que, tot i tractar-se d’un concurs, les diferents sessions classificatòries són de gran qualitat i, indiscutiblement, un excel·lent exemple per als alumnes de l’Escola de Música i del Conservatori.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat