Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú i Crida per Lleida presenten al·legacions al plec de condicions del parc de les Basses

Denuncien la manca de transparència del procés i retreuen la durada de cinquanta anys de la concessió

Comú de Lleida,Crida per Lleida,al·legacions
Membres del Comú de Lleida presentant al·legacions al projecte del parc de les Basses aquest dimarts. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú i Crida per Lleida han presentat aquest dimarts al·legacions al plec de condicions administratives i tècniques de la concessió del parc de les Basses. Ambdues formacions demanen la derogació de l'acord plenari, ja que consideren que no és admissible.

D’una banda, el Comú denuncia que l'empresa adjudicatària no es faci càrrec dels estudis de mercat pagats amb diners públics i que xifra en més de 120.000 euros. A més, l’agrupació d’electors considera que la durada de la concessió establerta en cinquanta anys és “excessiva” i critica “l’opacitat” que proposa el document, ja que estableix que les competències d'adjudicar, modificar i resoldre el contracte puguin ser delegades en el Ple municipal. També creuen “inadmissible” que es permeti a les empreses licitadores classificar com a confidencials alguns aspectes de les seves propostes, ja que “permetria a l'Ajuntament transgredir qualsevol normativa de transparència d'aplicació futura”.

El Comú considera que el plec de condicions del projecte del parc d'oci a les Basses ha estat aprovat “amb nocturnitat” i el període d'al·legacions ha quedat “sepultat” per la campanya electoral.

En la mateixa línia, Crida per Lleida-CUP ha presentat set al·legacions al plec. Entre elles, consideren una “vulneració del patrimoni d’espais públics” per cedir-lo a una empresa a cinquanta anys, la “violació del dret a la participació ciutadana” per contradir el model resultant dels processos participatius i la “infracció de la igualtat d’oportunitats” i de la pública concurrència per afavorir la marca Barrufets.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat