Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PSC i CiU aproven en el Ple ordinari una moció conjunta a favor del 9-N amb el matís del "marc legal"

L’Ajuntament de Lleida aprova l'avanç del Pla d’Ordenació Urbanística que posa a disposició del ciutadà

consulta, 9-N, CiU, votació, Ple, moció, Ajuntament de Lleida, Paeria
Membres del grup socialista, votant la moció a favor de la consulta aquest divendres. (Foto: Laia Dolcet)
CiU i PSC han arribat aquest divendres a un acord en el Ple municipal i han aprovat la moció que dóna suport a la convocatòria del 9 de novembre de 2014 (9-N), sempre que sigui dins del marc legal que és la Llei de Consultes Populars. Així, doncs, gràcies als 21 vots favorables, la Paeria se suma als més de 900 ajuntaments de Catalunya que donen suport a la consulta i es compromet a decidir lliurement el futur de Catalunya dins de l’exercici dels drets democràtics i a facilitar els recursos i les eines per fer-la possible. A més, també s’ha aprovat una segona moció per demanar la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat presentats contra la celebració de la consulta.

El regidor de CiU i alcaldable a la Paeria, Antoni Postius, ha celebrat que el PSC s’hagi sumat a la moció per normalitzar una situació “anòmala”, ja que “no hi ha democràcia sense política”, i s’ha dirigit a l’alcalde, Àngel Ros, qualificant el veto a la moció del dimarts de “ridícul històric” que va “avergonyir” paers i lleidatans. “Celebrem que torni a la via del consens. Mai no hauria d’haver impedit la votació”, ha sentenciat Postius a Ros durant el Ple.
  
Per al·lusions, el paer en cap ha respost que “les lleis emanen del poble i s’han de respectar” i que la Paeria generaria vegonya si incomplís la llei”. A més, l’alcalde s’ha defensat dient que evitant la votació es protegia els treballadors públics, els quals podien ser afectats per la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional (TC) i ha donat suport a la seva actuació comparant-la amb la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, de retirar provisionalment la campanya de comunicació del 9-N després de la decisió del TC. Així mateix, la regidora i primera tinent d’alcalde, Marta Camps, s’ha afegit al diàleg exposant que “no hi ha democràcia sense política, però tampoc sense lleis, i cal respectar el marc legal”.

Per la seva banda, el regidor i portaveu del Partit Popular, Joan Vilella, ha advertit que, si s’escau, emprendran accions per impugnar davant dels jutjats els acords que incompleixin la legalitat. A més, ha manifestat que, amb la seva actitud, Postius “sembla que vulgui convertir-se en un màrtir de la independència, i els màrtirs estan als altars de les esglésies”, i l’ha titllat de “mal candidat a l’alcaldia de Lleida”, enmig de xiulets del públic assistent al Ple.
 
La regidora Sara Mestres mostrarà el suport a la consulta de la Paeria davant d’Artur Mas

Davant dels retrets de l’oposició sobre la falta de compromís amb la votació, Àngel Ros ha confirmat la presència demà de la regidora Sara Mestres (no la seva) a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per entregar al president de la Generalitat, Artur Mas, les mocions locals a favor de la consulta, juntament amb altres regidors i alcaldes de Catalunya.
 
Lleida, en defensa de la fruita i solidària amb l’Alzheimer

Altres mocions aprovades han estat, a proposta dels conjunts socialista i convergent, en defensa de la fruita de Lleida; una altra, per declarar Lleida com a ciutat solidària amb l’Alzheimer, i la moció presentada pel Partit Popular amb l'objectiu de redactar un projecte per preservar les muralles del conjunt del Turó de la Seu Vella en el marc del Consorci. D'altra banda, el PSC ha rebutjat una moció conjunta de CiU i PP a instàncies de Comissions Obreres per reclassificar la categoria laboral dels agents i caporals de la Guàrdia Urbana de Lleida.
 
La Paeria aprova l’avanç del POUM de 2015

Un dels altres punts destacats del Ple ha estat l’aprovació de l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística (POUM), que marca les línies urbanístiques de la ciutat per als propers quinze anys. El projecte s’exposarà a partir del 15 d’octubre a l’Escola Municipal de Belles Arts a l’espera que tothom que ho desitgi pugui revisar-lo i tingui l’oportunitat de presentar al·legacions i/o propostes de millora.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat