Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els partits polítics centren les seves candidatures a millorar l’Horta de Lleida

El PP vol incrementar la vigilància a les partides mentre que ERC-Avancem proposa crear un Pla d'Usos per garantir el seu futur

ERC-Avancem,mercat de Pardinyes,eleccions municipals,
El número 2 d'ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, es va passejar pel mercat de Pardinyes acompanyat per altres membres de la candidatura i per un xanquer vestit amb una estelada gegant. (Foto: ERC-Avancem)
La cara i la creu de la moneda, d’acord en un aspecte. Tant el PP com ERC-Avancem van coincidir ahir dissabte al mercat de Pardinyes per presentar les seves propostes dirigides a millorar l’Horta de Lleida.

La candidatura d'ERC-Avancem preveu dissenyar un pla d'usos a l'Horta per als propers vint o trenta anys, consensuat amb els veïns, amb l'objectiu de garantir el seu futur. Segons el número dos de la candidatura, Josep Maria Baiget, només un pla podrà evitar que desaparegui l'Horta, que ara té “una espasa de Dàmocles al damunt”.

Baiget va explicar que amb el pla d'usos es podrà garantir que “ni autopistes, ni línies de tren ni d'alta tensió poden passar per les seves finques i els seus masos”. A més, va destacar que el pla “ha de permetre que els pagesos i els seus fills que vulguin continuar amb l'activitat agrícola puguin viure a l'Horta i del seu producte, que ha d'abastir la ciutat”.

ERC-Avancem denuncia també que “ara hi ha pagesos esperant-se per venir a vendre els seus productes”. Per solucionar aquest problema, ERC-Avancem creu que “l'Ajuntament ha de prioritzar i garantir una plaça per a aquests pagesos i també ha de posar en marxa línies perquè els pagesos puguin subministrar productes de qualitat i de km 0 a la ciutat”. D'altra banda, la candidatura republicana vol modernitzar els mecanismes de venda promocionant la venda on line, a més de millorar els serveis bàsics de l'Horta com l'aigua potable.

PP: “Farem que l’Horta torni a ser el veritable pulmó verd de la ciutat”

D’altra banda, el PP, va afirmar que, si té responsabilitats de govern a la Paeria, treballarà per fer que l’Horta torni a ser el nexe entre la ciutat i la vida rural, “perquè l’Horta torni a ser el veritable pulmó verd de la ciutat”.

Dolors López va explicar durant la seva visita al mercat de Pardinyes que l’Horta de Lleida s’ha vist durant els darrers vint anys relegada i, fins i tot, menyspreada per un desenvolupament urbà que li ha girat l’esquena. “La que va ser motor de l’economia de la ciutat viu ara del record d’una agricultura i ramaderia pròspera que va fer créixer la ciutat”.

D'altra banda, López va explicar que un dels punts prioritaris del programa electoral del PP de Lleida pel que fa a l'Horta és la seguretat. Durant el debat, va anunciar que s'incrementarà la vigilància a les partides de l'Horta en coordinació amb els Mossos d'Esquadra.

El PP també vol instar la modificació de l’actual normativa urbanística per facilitar la construcció d’habitatges pels descendents al costat de les cases pairals, possibilitant la demolició de les antigues cases per construir-hi en el seu lloc unes de noves.

La candidata popular també va anunciar que, si governa, incrementarà la despesa en el manteniment dels camins de l’Horta ampliant els serveis actualment deficitaris a les seves partides i promourà bonificacions a l’IBI, “atenent el fet diferenciador d’aquest nucli de població i a la diferència de serveis que reben els veïns d’aquesta zona en relació amb el centre de la ciutat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat