Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les rutes Perseguits i salvats i la Festa de Moros i Cristians, entre els protagonistes del 26è Premi Pica d'Estats

En total s'han presentat 212 treballs procedents de 17 països diferents

Premis Pica d'Estats,Diputació de Lleida,
Foto de grup de tots els premiats avui per la Diputació de Lleida. (Foto: Diputació de Lleida)
Les rutes Perseguits i salvats, els atractius de la Vall d’Aran, el Camí dels Bons Homes i la Festa de Moros i Cristians de Lleida han estat alguns dels temes periodístics guanyadors del 26è Premi Pica d’Estats, que concedeix la Diputació de Lleida.

L’entitat ha fet públic aquest dissabte al matí el veredicte del jurat, que premia els treballs publicats en diaris, revistes, suplements, ràdio, televisió i Internet que contribueixen a la difusió dels atractius de les comarques de Lleida. El premi consta de vuit categories amb una dotació econòmica global de 38.000 euros.
 
En aquesta 26a edició s’han presentat un total de 212 treballs procedents de 17 països diferents, com Líban, Mèxic, Xina, Egipte i el Marroc, que han concorregut per primera vegada al premi. D’aquests, 144 van correspondre a treballs d'àmbit estatal, 33 a treballs d'àmbit internacional i 35 a mitjans locals.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que aquesta 26a edició dels premis marca l'inici d'una nova etapa en la qual la corporació lleidatana i el seu Patronat de Turisme han posat en marxa una nova política d'internacionalització per obrir nous mercats internacionals i atraure més turistes. 

Relació de guardonats

El premi corresponent al millor treball de premsa escrita d'informació general (dotat amb 5.000 €) ha estat per a una sèrie de vuit articles d'opinió del periodista Josep Maria Casasús, publicats en la secció "De Set en Set" del diari El Punt Avui.
 
El premi corresponent al millor treball de premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 €) ha estat per al monogràfic sobre la Val d'Aran publicat el novembre del 2013 per la revista El Mundo de los Pirineos. El monogràfic, dirigit per Argiñe Areitio, directora també de la revista, ha comptat amb la col·laboració dels periodistes Ignacio González i Albert Torrent i dels fotògrafs Roger Rovira i Roger Llabrés.
  
El premi al millor treball de premsa internacional (dotat amb 5.000 €) ha estat per al reportatge Los caminos del hombre, publicat pel periodista argentí resident a Mèxic Marcos Ferro en la prestigiosa revista National Geographic Traveler Latinoamérica l'abril del 2014.
  
El premi corresponent al millor treball de televisió (dotat amb 5.000 €) ha estat per al reportatge Festa de Moros i Cristians a Lleida que va emetre el juny del 2014 el canal de televisió rus Moià Planeta (en català, 'El meu planeta'). Els autors del reportatge són els periodistes Irina Bazhanova i Fedor Belikov.
 
El premi corresponent al millor treball de ràdio (dotat amb 5.000 €) ha estat per a Eloi Barrera i Doñate per una sèrie de quatre reportatges sobre les rutes Perseguits i salvats, emesos durant l'estiu del 2014 per Catalunya Informació.
  
El premi al millor treball dels mitjans de comunicació de les terres de Lleida, dotat amb 5.000 €, ha estat per a Jaume Barrull i Castellví pel reportatge La tragèdia de l'art de la Seu Vella, publicat en el suplement Lectura del diari Segre el desembre del 2013.
 
El premi corresponent al millor reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 €) ha estat per al fotoperiodista Antoni Lara i Sànchez per un conjunt de fotografies de la catedral de la Seu d'Urgell fetes durant l'Instawalk per la Seu d'Urgell, que va tenir lloc el 23 de març de 2014, publicades a Instagram.
  
El premi corresponent al millor treball d'Internet (dotat amb 3.000 €) ha estat per al reportatge Triatló de Balaguer 2014, emès per Balaguer TV. Els premiats són l'equip de Balaguer TV format per Carla Vilaseca i Vilarasau, Josep Blanch Codó, Miquel Àngel Daviu Llobera, Santi Carles Gomà i Toni Simó Pérez.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat