Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Musiquem Lleida! organitza vint concerts simultanis al carrer durant aquest cap de setmana

El Festival també es desplaça a Alcarràs, la Fondarella i Torrefarrera per donar veu a grans formacions de professionals

Musiquem Lleida 2014, Montse Parra
Presentació de la novena edició del Festival Musiquem Lleida! al bar Nelson de Lleida. (Foto: Ares Valdés)
Les places i els carrers de la ciutat de Lleida tornaran a esdevenir una festa en què la música serà el fil conductor que transportarà els ciutadans a un món d’harmonia i felicitat. Retorna Musiquem Lleida!, el Festival Internacional de Música organitzat per la Coral Shalom des de l’any 2006, els dies 3, 4 i 5 d’octubre.


Com en les edicions anteriors, els escenaris seran a l’aire lliure, com a la plaça Paeria o a la plaça Ricard Vinyes, però també a llocs tancats, com el Museu de Lleida, l’IEI, el CaixaForum o l’Auditori Municipal Enric Granados. Però tots tenen en comú que són gratuïts i oberts a la ciutadania. En total s’han programat nou concerts, entre els quals es troben bandes de Lleida, de Barcelona, d’Igualada, de Portugal i de Polònia. Continuant amb la tradició, cada grup farà dos concerts durant el Festival, a excepció del grup lleidatà Mou-Lo Projectes, que en farà tres, en tractar-se d'una actuació dirigida a nens d’entre tres i vuit anys. La resta de formacions són: Barcelona Ethnic Band, Canto Quartet, In_keys Duo, Eclectic Colour Orquestra, Les Sixters, La MytHomanie, Cor D’Homes i Meraki Ensemble. La Coral Shalom i la JOP (Jove Orquestra de Ponent) clouran el Festival el diumenge a les 19.00 hores amb un concert a l’Auditori Enric Granados.

A banda dels concerts de Lleida, Musiquem Lleida! s’expandeix per la comarca, i, com des de fa tres anys, viatjarà el dissabte 4 d’octubre al Centre Cultural d’Alcarràs amb l’actuació d’In-keys Duo (20.00 h) i a la Fondarella amb La MytHomanie (20.00 h). També ho farà el dia 11 a les 19.00 hores a l’Església parroquial de Torrefarrera amb el concert de la Coral Shalom i la JOP.

La filosofia del Festival continua sent la mateixa, tot i que els recursos econòmics han disminuït i han hagut de retallar a l'hora de contractar més grups musicals. L’objectiu és recuperar aquella música que s’està perdent i que ja no hi és, a més d’oferir a diferents intèrprets l’oportunitat de tenir un escenari per difondre la seva música. Per tal de conservar el Musiquem Lleida!, s’ha dut a terme per primera vegada una campanya de micromecenatge a través del portal d’Internet Kiuget (www.kiuget.com/musiquem). Els mecenes podran aportar cinc i dotze euros, amb què es beneficiaran de llocs reservats als concerts o donaran la possibilitat de conèixer els artistes. La campanya d’aquesta edició finalitza el diumenge, però el dilluns següent ja s’obre la campanya per al Musiquem Lleida! 2015.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat