Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Roberto Fernández repetirà com a rector de la UdL quatre anys més

La participació ha estat inferior que en les eleccions del 2011, en què es va situar entorn del 25%

Ramon Canela,Roberto Fernández,Universitat de Lleida,eleccions,rector,
Ramon Canela felicitant Roberto Fernández. (Foto: Universitat de Lleida)
El catedràtic d'Història Moderna, Roberto Fernández, continuarà sent el rector de la Universitat de Lleida els propers quatre anys després de guanyar les eleccions que es van celebrar ahir dimarts amb el 50,6% dels vots, és a dir 962,16 votacions. El seu contrincant, el catedràtic de Química, Ramon Canela, ha aconseguit el 37,9%, que es tradueix en 720,51 vots.


L'historiador es va imposar entre el professorat, tant en el doctor amb vinculació permanent (59,09%), com en la resta de personal acadèmic (51,64%), mentre que Canela va resultar guanyador entre l'estudiantat (55,25%) i el personal d'administració i serveis (PAS) (46,97%). Les votacions, que van tenir lloc des de les 10.00 fins a les 18.00 hores, van transcorre sense incidents. La proclamació formal de Roberto Fernández com a nou rector se celebrarà el 13 de maig.

La participació va ser una mica inferior a les eleccions a rector del 2011, del 25% ha passat a ser del 20%, sent el PAS el que més va votar, amb un 79,52%. El segueixen el professorat doctor, amb un 75,12%, la resta de personal acadèmic, amb un 40,69%, i, finalment, l'estudiantat, amb un 11,39%. Així, podien exercir el seu dret a vot un total de 10.162 persones (8.540 estudiants, 499 membres del personal d'administració i serveis i 1.123 membres del personal acadèmic) en 8 col·legis electorals (Facultat de Dret i Economia, Facultat de Medicina, Unitat Docent Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Escola Politècnica Superior, Facultat d'Infermeria, Facultat de Lletres, ETSEA i Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social). 

Roberto Fernández Díaz va felicitar la comunitat universitària per la jornada electoral, especialment a les persones que li van donar suport, i també a l'equip que encapçalava Ramon Canela, amb el qual preveu reunir-se els propers dies.

La normativa electoral dóna un pes específic a cada col·lectiu universitari. Així, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent pesa el 51%, seguit del de l'estudiantat amb el 26%, la resta del personal acadèmic té un 13% i, finalment, el del personal d'administració i serveis computa un 10%.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat