Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Toni Postius: "Els lleidatans no tenen per què suportar despeses impròpies"

L'alcaldable per CiU fa balanç del mandat a l'Ajuntament de Lleida i denuncia que dos de cada tres promeses no s'han complert

eleccions municipals, Toni Postius, CiU
El candidat a la Paeria per CiU, Toni Postius, aquest dimarts durant el balanç. (Foto: Laia Dolcet)
El candidat a l’Ajuntament de Lleida per CiU, Toni Postius, ha etzibat aquest dimarts que els lleidatans no tenen per què suportar “despeses impròpies” en relació amb les partides que ha gastat l'alcalde Àngel Ros en regals i obsequis de protocol. En aquest sentit, Postius ha exposat durant el balanç de la legislatura que el partit socialista hauria de “començar a demanar perdó” per la “vergonya col·lectiva”, ja que “no és ètic que dediquem gairebé el doble de diners a atencions protocol·làries que a les famílies amb dificultats econòmiques”. Postius ha alertat que l’alcalde i el seu partit, després de més de trenta anys, “es pensen que la Paeria és de la seva propietat” i “han perdut l’objectivitat respecte a qui es deuen”.

Durant el balanç, que ha qualificat d'"agredolç", Postius ha destacat que, malgrat la majoria absoluta dels socialistes, amb la col·laboració de CiU hi ha hagut un increment dels recursos en l’àmbit de l’ocupació i l’atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat. Ara bé, s’han “perdut” quatre anys per afrontar greus problemes com la millora de la situació de l’EMU. El candidat també ha fet referència a la sentència pendent d’execució sobre la situació dels treballadors del consistori: “Abans del dia 19 s’haurà de fer un Ple extraordinari per validar la proposta que s’ha de transmetre al TSJC i que pot afectar la situació laboral d’unes 1.300 persones”

Dos de cada tres promeses, pendents de resoldre’s 

Postius ha fet una relació de les "promeses incomplertes" de l’alcalde; projectes que, a data d’avui, no s’han dut a terme i que ja s'havien planificat el 2007. Entre aquests, ha destacat el trasllat de l’estació d’autobusos, el desenvolupament del polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans o la millora del polígon industrial del Segre. Pel que fa als projectes de l’any 2011, Postius ha retret que no s’hagin creat les escoles bressol que l'equip socialista va prometre i tampoc s’hagin dut a terme ni la reforma de la rambla de Ferran ni la rehabilitació del Palau de Vidre.

A menys de vint dies per a la celebració de les eleccions municipals, el candidat no ha desaprofitat l’ocasió per denunciar una manca de transparència en la gestió de la Paeria: “No hi ha hagut una aposta per ser transparents, sinó una voluntat clara de ser opacs”, ha sentenciat. El candidat per CiU ha criticat el victimisme de l'equip de govern, que ha venut la història com una traïció: “El que no es pot fer és amagar-se i fer-se la víctima”, ja que “les explicacions brillen per la seva absència" i només "es vanaglorien de les atencions protocol·làries”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat