Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Sirollada revoluciona la Festa Major de Lleida amb una programació pròpia

Sota el lema "A l’abordatge, construïm les festes populars!", organitzen disset activitats diürnes, un espai de concerts i les ja tradicionals barraques als Camps Elisis

La Sirollada,Festa Major,
La Sirollada va presentar ahir dilluns a la tarda la seva programació pirata a la plaça del Dipòsit. (Foto: Carlos Bonfill)
La Sirollada va presentar ahir a la tarda a la plaça del Dipòsit el programa de la Festa Major per als dies 8, 9 i 10 de maig, que compta amb disset activitats diürnes i un espai de barraques als Camps Elisis (on estaven situades les firetes) durant els tres dies de Festa Major, a més de concursos, i altres iniciatives, que tenen per objectiu “abordar les festes actuals i transformar-les veritablement en populars”.


Aquest any, la temàtica escollida ha estat la pirata; així, sota el lema “A l’abordatge, construïm les festes populars!”, la Sirollada aborda les festes amb un conjunt d’activitats pròpies que es desvinculen de les organitzades per l’Ajuntament de Lleida, les quals consideren “que es basen en el consum d’oci i en el lucre de les diferents empreses de la nit lleidatana”. La Sirollada, que va néixer l’octubre del 2013 amb l’objectiu de canviar la Festa Major de Lleida, encara ja la seva tercera edició amb més entitats i persones adherides.

A banda de la zona de les barraques, enguany amb catorze espais diferents, la Sirollada gaudeix d’un escenari, que es convertirà en la plaça de la Sirollada, en el qual hi actuaran Koers, Boikot, Aspencat i la Gossa Sorda (divendres a partir de les 23.00 h), Los Nimai, Itacaband, Zoo i La Sra. Tomasa (dissabte a partir de les 23.00 h) i The Brew, Mister Jones, Talco i Berri Txarrak (diumenge a partir de les 22.30 h).

De les disset activitats diürnes, cal destacar el Correbars de divendres, que consistirà en una cercavila per diferents locals de Lleida acompanyats d’una txaranga i amb diferents proves al llarg del recorregut, La Gran Batalla de dissabte, una gimcana carregada de proves a la plaça de la Sirollada, i la Farinada de diumenge, una guerra de farina que fins fa uns anys era tradició a Lleida i que la Sirollada ha volgut recuperar. A banda d’això, durant els quatre dies de Festa Major estarà en marxa un concurs de fotografia i es durà a terme una campanya per combatre les actituds sexistes i racistes en els espais d’oci.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat