Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Partit Popular demana la dimissió d’Àngel Ros "per fer de Lleida el seu xalet particular"

Ho fa per les presumptes despeses personals de l'alcalde pagades amb diners públics. Fonts municipals afirmen que totes les partides són "atencions protocol·làries"

Dolors López, Partit Popular
Dolors López, cap de llista del PP a Lleida. (Foto: Arxiu)
La informació publicada aquest dilluns pel diari El Mundo que apuntava que el paer en cap ha utilitzat diners públics per sufragar despeses personals i regals familiars ha desfermat una nova onada d'acusacions i contraacusacions a l'Ajuntament de Lleida. I és que les demandes per part dels partits polítics reclamant més transparència i exigint posar llums i taquígrafs sobre qualsevol despesa vinculada amb el consistori no s'han fet esperar.

La més contundent ha estat la candidata a l’alcaldia pel Partit Popular, Dolors López, que ha demanat la dimissió de l’alcalde per confondre "allò que és públic amb allò que és privat". López ha exposat que, al marge de si els fets són legals o no, "està clar que no són ètics i, per això, Àngel Ros hauria de dimitir". La popular ha reclamat a la Fiscalia Anticorrupció que actuï amb celeritat per esbrinar si són certes les informacions i ha manifestat que "és molt greu que l’alcalde Àngel Ros utilitzi la Paeria com si fos el seu xalet particular, quan els diners de l’Ajuntament són de tots els lleidatans".

Tot i que no ha demanat la seva dimissió, també ha aprofitat per dir-hi la seva l’alcaldable per CiU, Toni Postius. El candidat s’ha mostrat "indignat" i ha exigit a l’equip de govern de la Paeria "que doni la cara" i publiqui totes les factures. Postius ha subratllat que la majoria socialista segueix sense fer pública, tal com es va comprometre en el Ple d’abril, la informació addicional requerida per Fiscalia Anticorrupció en relació amb els desplaçaments fora de Lleida i les dietes de l’equip de govern fora de la ciutat.

Per la seva banda, el candidat per Entesa, Eduard Baches, ha exigit una auditoria pública i més transparència, ja que "Lleida no pot donar aquesta imatge", i ha proposat la creació d’una comissió ciutadana que desenvolupi una auditoria a l’Ajuntament de Lleida. La Crida per Lleida i el Comú també han reclamat explicacions immediates i l’assumpció de responsabilitats. Així mateix, l’agrupació d’electors ha tingut espai per carregar tintes contra l’oposició i ha retret que els “escàndols”  en cap cas han estat fiscalitzats ni per CiU ni pel PP.

Mínguez reclama "més altura política"

Davant la demanda de dimissió d’Àngel Ros, la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, ha exigit “més altura política" dels partits de l’oposició. Mínguez ha sortit al pas tot exposant que l’"excusa" que tenen és sumar-se a la “guerra bruta” que ha iniciat Marta Camps i que l’únic que persegueix és "fer mal a l’alcalde". La regidora socialista ha titllat de “poca categoria” l’actuació i els ha recriminat “una manca d’idees del model de ciutat que volen defensar”. 

Despeses protocol·làries

Fonts municipals han afirmat que, en tot cas, es tracta d'atencions protocol·làries en esdeveniments ordinaris i extraordinaris. Apunten que el concepte "és molt ampli" i que alguns regals com el ram de flors al qual es referia el rotatiu és habitual que s'enviï en motiu d’onomàstiques, fets vitals i "moments de caire extraordinari". En el cas d'un sopar, la trobada s’emmarca en un acte per al qual hi ha la nota de premsa feta en el marc de la presentació a la Fira Vielha Activa del projecte de la Llotja amb una mitjana de 40 euros per comensal. Pel que fa al viatge a Mallorca, l’alcalde assistia amb la seva dona al nomenament del nou bisbe i la Paeria en va assumir el cost de l’alcalde però no el de la seva dona.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat