Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PSC de Lleida presenta ara una moció en el Ple ordinari en defensa de la consulta "dins d'un marc legal"

El portaveu de CiU a la Paeria, Antoni Postius, critica la decisió presa amb retard fruit de la pressió ciutadana

consulta, 9-N, CiU, votació, Ple, Ajuntament de Lleida, Antoni Postius
Membres del grup municipal de CiU, votant dimarts de manera simbòlica la moció a favor de la consulta. (Foto: CiU)
El PSC de Lleida porta al Ple ordinari de la Paeria d'avui divendres una moció que defensa la celebració d'una consulta i del dret a decidir "dins d’un marc legal". La moció porta per títol “Volem votar!” i insta a fer possible la consulta en termes legals. La notícia arriba després que aquest dimarts no es votessin cap de les dues mocions presentades per CiU i PSC, després d'una advertència del secretari general per la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que amb la moció s'insta a "fer possible la consulta en termes legals, siempre complint amb la legalitat", i si aquesta no permet la consulta, "cal canviar-ne la formula o s'han d'introduir els canvis legals necessaris".

L’anunci arriba després que l’Ajuntament de Lleida hagi rebut crítiques dels partits que defensen la consulta i de part de la ciutadania lleidatana per ser l’únic consistori de les capitals catalanes que no ha deixat votar en el Ple extraordinari les mocions en suport  a la Llei de Consultes i al Decret de Mas, després de la suspensió cautelar del TC. 

Per la seva banda, el grup municipal de CiU també presentarà avui una nova moció de suport a la consulta en el Ple ordinari i una altra de rebuig a la decisió del TC de suspendre preventivament la votació.

El portaveu de CiU a Lleida i regidor a la Paeria, Antoni Postius, lamenta la falta de diàleg de l’alcalde i del PSC de Lleida i creu que ara el paer en cap cedeix a la pressió ciutadana, alhora que apunta que les mocions del Ple de la Paeria tenen un caràcter polític i no vulneren la decisió del Constitucional. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat