Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern impulsa una càtedra en reconeixement al professor mort a Barcelona

Adscrita a la UdL, portarà el nom d’Abel Martínez, docent que va morir per l’agressió d’un menor, i neix amb l'objectiu potenciar la recerca i la formació en l’àmbit de l’educació i l’adolescència

minut de silenci,professor,Barcelona,La Paeria,
Lleida, durant el minut de silenci en record del professor assassinat. (Foto: Arxiu)
El Govern ha acordat donar impuls a la creació de la Càtedra Abel Martínez Oliva, adscrita a la Universitat de Lleida (UdL), que tractarà sobre l’educació i l’adolescència. Té com a objectiu reconèixer la tasca del docent lleidatà que va morir la setmana passada per l’agressió d’un menor mentre impartia classes a l'IES Joan Fuster de Barcelona.


Amb aquest acord, els departaments d’Economia i Coneixement, d’Ensenyament i de Salut, col·laboraran amb la Universitat de Lleida per potenciar la recerca i la formació en aquest àmbit. La decisió s’ha pres arran dels fets succeïts la setmana passada i per tal de mantenir viva la memòria del mestre difunt.

Abel Martínez va néixer a Lleida l’any 1979 i des de l’any 2008 va exercir com a docent en diferents centres educatius d’arreu de Catalunya. Martínez va morir per l’agressió d’un menor el passat 20 d’abril en un institut de Barcelona.
 
La Càtedra Abel Martínez Oliva permetrà, entre d’altres qüestions, establir línies de treball conjuntes per estudiar el paper i el comportament de l’adolescència dins del sistema educatiu, coordinar projectes d’investigació o bé oferir seminaris, conferències o jornades. Serà un espai de reflexió i anàlisi interdisciplinària sobre l’educació i l’adolescència.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat