Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

S’obren les noves instal·lacions de l'Hostal Jericó per a l’acompanyament de persones sense llar

Durant la campanya d'hivern d'aquest 2015, l'alberg ha acollit fins a 150 persones diàriament

Hostal Jericó,mossén Mora,
L'Hostal Jericó incorpora una capella habilitada tant per als catòlics com per als musulmans. (Foto: Carlos Bonfill)
L'alberg municipal Jericó va inaugurar ahir les noves instal·lacions del centre que permetran l’acompanyament de les persones sense llar que estiguin allotjades amb l’objectiu de reintegrar-les a la societat. Fins ara, l'Hostal Jericó oferia allotjament per passar la nit i servei de menjador. Amb la incorporació d’aquestes tres sales, es completen els serveis per afavorir el creixement de les persones.

Les noves instal·lacions es composen de diverses sales, entre elles una capella interreligiosa i una infermeria, a banda dels serveis socials de la Paeria i de Cáritas, on les persones sense llar podran ser ateses de forma integral. L'Hostal disposarà d'un equip de metges, un equip de psicòlegs i un grup d’educadors, que organitzaran xerrades i activitats. “Volem que les persones es trobin com a casa seva i puguin trobar el camí de la seva vida”, va afirmar el Mossèn Mora, l’artífex de tot plegat. El pressupost de les obres és de 30.000 euros.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va valorar de forma molt positiva el projecte i va clamar que totes les persones “han de tenir un sostre, una alimentació i un acompanyament per fer possible la seva integració”.

150 persones al dia ateses durant l'hivern

Mossèn Mora també va informar del nombre de persones que han acollit durant la temporada d’hivern de la ciutat, que va finalitzar el 30 de març. En total, unes 4.000 persones han fet ús de l'alberg municipal Jericó, amb una mitjana de 150 persones al dia. “Només tenim capacitat per a 120 persones, però la Creu Roja ens va facilitar una trentena d’hamaques que ens van permetre acollir més persones”, va explicar mossèn Mora. Durant la campanya d’estiu, el nombre d’inquilins disminueix fins als 60. “Tothom que ha volgut entrar ha tingut un llit”, va recalcar Mora.  Pel que fa al menjador social, cada dia es dóna menjar a 140 persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat