Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La CorrePallars es consolida amb sis curses per fomentar l’alternança de carreres

L’edició d’enguany començarà el 23 de maig amb la disputa del Camí de les Trinxeres d’Aramunt i finalitzarà el 23 d’agost amb la Quatre Rocs de Figuerola d’Orcau

CorrePallars, atletisme, muntanya, Diputació de Lleida
Moment de la presentació. (Foto: Diputació de Lleida)
La Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya, CorrePallars, arriba a la quarta edició i es consolida amb sis carreres que combinen esport, natura i una aposta clara pel territori. L’objectiu dels organitzadors és posar un topall de sis cites i fomentar l’alternança i el relleu anual de les mateixes per tal de fer-ho més atractiu per al corredor. Així, entre el 23 de maig i el 23 d’agost els esportistes podran gaudir d’un calendari únic.


El membre de l’organització Albert Grau ha apuntat que “la CorrePallars va néixer amb cinc curses i, finalment, es consolidarà com una lliga de sis carreres que s’aniran alternant any rere any per donar una major oferta als corredors”. Per la seva banda, el disputat Xavier Pont ha explicat que totes les proves transcorren per paratges naturals i que incorporen modalitats més competitives però també altres pensades per fer caminades en família. Per la seva banda, el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha destacat que es tracta d’una aposta pel territori, que genera riquesa i promoció turística.

Per puntuar en la lliga i optar al premi Finisher és necessari acabar un mínim de cinc curses de les sis que formen la Correpallars i s’agafaran els cinc millors temps. Les sis curses d’aquest any són: Camí de les Trinxeres Aramunt (23 de maig, 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell); La Ribalera a Tírvia (28 de juny, 42 quilòmetres i 2.800 metres desnivell o 24 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell); L’Espardenyada a la Pobla de Segur (4 de juliol, els corredors faran 21 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, mentre que els caminadors, 17 quilòmetres i 800 metres desnivell); UT Valls d’Àneu a Esterri d’Àneu (18 de juliol, recorreguts de 92, 44 i 20 quilòmetres); Cuca de llum a Talarn (8 d’agost, cursa de 21 quilòmetres i 900 metres de desnivell, mentre que la caminada serà d’11,5 quilòmetres i 750 metres desnivell), i Quatre Rocs a Figuerola (23 d’agost, recorreguts de 10, 21 i 42 quilòmetres).

La CorrePallars és una iniciativa dels organitzadors d’algunes de les diferents curses de muntanya que es fan a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, dels ajuntaments i dels consells comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat