Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’SKRT Fest envaeix la plaça del Dipòsit amb vi i gastronomia lleidatana

El Centre Històric s’omple el cap de setmana de propostes que combinen l’art, la cultura i el patrimoni amb la presència de cellers i establiments de restauració

plaça del Dipòsit, SKRT Fest, vi, gastronomia, Lleida
Les autoritats van estar presents en la primera jornada. (Foto: Hermínia Sirvent)
L’SKRT Fest ha envaït la plaça del Dipòsit aquest cap de setmana amb vi i gastronomia de cellers i d’establiments de restauració lleidatans. Són tretze cellers de la DO Costers del Segre i tastets de quinze restauradors que s’acompanyen de propostes artístiques, culturals i patrimonials. La Lleida SKRT Fest pretén generar complicitats entre la ciutadania i té la voluntat de posicionar Lleida com a destinació enograstronòmica de referència. La festa ha comptat amb la participació i la implicació d’establiments i de comerços del Centre Històric, que s’ha bolcat en aquesta iniciativa que ajuda a la dinamització del barri.

En la Lleida SKRT Fest 2015 estan presents els cellers Cèrvoles, Tomàs Cusinè, Castell del Remei, Vall de Baldomar, Clos Pons, Lagravera, Raimat, Mas Blanch, L’Olivera Cooperativa, Matallonga, Costers del Sió, Mas Garcia Muret i Vinya Els Vilers. Els productes gastronòmics els han ofert el Celler del Roser, La Manreana, Kfè con K, el Gremi de Forners, QR Cafè, Lola Más Sabores, Bo de Shalom, IT Food&Drink, Cau de Sant Llorenç, Bar Gilda, Bar Bodega Blasi i Cerveses Matoll. També hi col·laboren els establiments Rock&Vins, Sisbris, Trivial o 1714.

Com a novetats s'ofereixen diferents tastets de vins i tapes al voltant de la festa en establiments com Rock&Vins, Sisbris, Trivial, 1714, Bar Gilda o esmorzars lleidatans al Blasi. A més, el Bar Gilda va oferir ahir el sopar Paint&Wine, sopar i tastar vins de Lleida mentre es feia una pintura sota la supervisió de l’artista Stephen G-C. De fet, amb les pintures realitzades s’ha composat un mosaic que s’ha subhastat avui amb fins benèfics.

Coincidint amb la celebració de la Lleida SKRT Fest es va organitzar una nova visita guiada a la Seu Vella que, sota el títol “Vi de pedra. Veremes, vinaters i pàmpols”, va versar sobre el món del vi a la pedra de la Seu Vella. Cal esmentar que es tracta d’una activitat que ja es va dur a terme ahir i que avui s’ha tornat a repetir, de la mateixa manera que la ruta de la Cobla de Joglars, que recorre la Costa del Jan, la Cuirassa, el carrer Cavallers, el Peu del Romeu, l’Oratori dels Dolors, la Font del Roser, el Dipòsit de l’Aigua, la Panera i l’església de Sant Martí.

La música té el seu protagonisme amb discjòqueis al Bar Gilda i l’actuació a la plaça del Dipòsit del grup Spring Riot, guanyador del Directe 2014-Mostra de Música Jove del Segrià.

D'altra banda, amb els hashtags #LleidaSkrtFest i #BalconsdeLleida, els instagramers poden publicar fotografies relacionades amb el món del vi, l’art i la gastronomia dels diferents espais de la Lleida SkrtFest, així com fotografies dels balcons i façanes que participen en el concurs de balcons del Centre Històric. Avui es el torn del concurs de pintura ràpida pels racons del Centre Històric, de la mà d’Arts de Ponent, i d'un taller sobre com fer un hort en una caixa al teu terrat a càrrec de Punt Eco. Per la seva banda, el Centre d’Art la Panera acull l’exposició sobre la transició democràtica a Lleida, amb entrada lliure durant el cap de setmana, i l’antiga església de Sant Martí, la mostra "In&Out Instants de Moda" de Xavi Menós.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat