Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Dos estudiants de la Universitat de Lleida participen en la construcció d'un centre mèdic a Burkina Faso

El projecte compta amb el finançament de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació del centre i la col·laboració de la Fundació Lleida Solidària

construcció, centre mèdic, cooperació, UdL, Burkina Faso
Un dels alumnes de la UdL, cooperant en la construcció. (Foto: EPS-UdL)
Dos estudiants de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) han participat aquest mes en l'inici de la construcció d'un centre mèdic a Ouagadougou, capital de Burkina Faso, amb una tècnica ecològica que utilitza sacs tubulars plens de terra anomenats Earthbags, és a dir, de súper tova. Es tracta d'Eduard Zafra, alumne del Grau en Arquitectura Tècnica, i Ramon Llimós, estudiant de Postgrau en Disseny i Gestió d'Entorns BIM – REVIT (2D/3D).


El projecte, que compta amb finançament de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la col·laboració de la Fundació Lleida Solidària, està dirigit per la professora de l'EPS Lídia Rincón. 

L'associació per a la cooperació i desenvolupament Emsimision lidera la construcció d'aquest equipament en un terreny de més de 8.600 metres quadrats al districte de Boulmiuogou, un dels més pobres d'Ouagadougou. La finca està situada a uns 200 metres d'una carretera asfaltada i disposa de facilitats per accedir a recursos bàsics com l'aigua i l'electricitat. 

En aquesta primera fase, els voluntaris de l'EPS han participat en les obres d'adequació i anivellament del terreny, replanteig de la primera edificació i excavació de rases per a fonamentació de l'edifici i compra de materials i eines. També han realitzat gestions per a la presentació de llicència d'obres i verificació de compliment de la normativa vigent, així com la contractació de personal local en previsió de la construcció de la segona fase, que contempla l'estructura i els revestiments.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat