Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida comença els preparatius per tenir una escola d’escriptura el 2015

La Seu Vella acollirà el 10 i l’11 d’octubre les jornades L’Ofici d’Escriure amb l’objectiu de "segrestar el lector"

L'Ofici d'Escriure,Res Non Verba
Presentació de les jornades L'Ofici d'Escriure a l'Associació Res Non Verba. (Foto: Ken Goddard)
El 2015 serà decisiu a Lleida per moltes coses, entre les quals, per decidir si la ciutat té o no una escola d’escriptura. Per aquest motiu, els dies 10 i 11 d’octubre se celebraran a la Seu Vella les jornades literàries L’Ofici d’Escriure, amb l'objectiu de “segrestar el lector” i ensenyar-li que a escriure se'n pot aprendre.


Aquesta és la iniciativa que es va presentar ahir a l’Associació Res Non Verba de Lleida, que col·labora amb la Universitat de Lleida (UdL) per tirar endavant aquest projecte. També es va aprofitar l’acte per parlar de la creació literària i del procés d’escriptura per demostrar que l’ofici d’escriure és un treball d’artesania en què s’ha de creure en la tècnica i la metodologia. 
 
La poesia donarà la benvinguda a les jornades el divendres 10 d’octubre amb una lectura de poemes al claustre del Rectorat a càrrec de Txema Martínez, Amat Baró, Rosa Fabregat, Pere Pena, Jordi Pàmias, Carles Maria Sanuy o Gabriel Pena, entre d’altres. La música de l’arpista Berta Puigdemassa esdevindrà l’acompanyament musical de la cita literària. Les jornades continuaran el dissabte 11 d’octubre amb un tribut a la prosa. Josep Vallverdú oferirà la conferència inaugural, que continuarà amb una taula rodona per parlar de l’aprenentatge que aporta l’escriptura, amb Roser Amills i Manel de la Rosa, entre d'altres. Víctor Amela també hi serà present el dissabte per parlar de la seva última novel·la. També hi haurà col·loquis que parlaran sobre ciència-ficció, amb Albert Villaró, sobre cuina, a càrrec de Como Pomona, sobre les editorials i, fins i tot, el periodisme i les xarxes socials. L’entrada a totes les activitats és lliure, amb aforament limitat.
 
Aquesta és la primera iniciativa de moltes més que es faran perquè abans de Setmana Santa Lleida pugui començar a parlar d’una escola d’escriptura.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat